Visikotlačni čistilec

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Razmišljam o nakupu boljšega visokotlačnega čistilca.
V konkurenci so nekje Kaercher HD 6/15 za okoli 600€, Wap Poseidon 2-28 XT za malo manj, ter Elektro maschinen HDEm 660 ( 460€) ali 611(411€).

Ali se kdo spozna in ima kakšen nasvet??
Vsi teli so dobri, ni nujno ,da vzamem točno enega izmed naštetih.

Kateri so boljši?? Kaercher in Wap se mi zdita dokaj primerljiva, verjetno tudi EM niso slabi.

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Jaz sem v zacetku maja kupil wap alto Poseidon 3-40XT za 900Eur in sem zelo zadovoljen. EM ne kupuj, ker to je Bauhaus roba. Nikjer drugje je ne mores kupiti.

Meni je wap bolj profi kot kaercher.

LP

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
EM nikakor ni Bauhaus roba.EM drugače sodi v skupino podjetij, ki izdeluje najboljše vrtalno orodje Metabo. Poglej še Lavor v Merkurju. Sam bi bil pri nakupu pozoren predvsem na garancijo, ki jo nudi proizvajalec. Pa tudi na kvaliteto pištole recimo.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Sam imam laovorja kupljenega še z tolarji, stal je nekje 54tisoč, od tedaj dela b.p. V teh čistilcih ni nobene znanosti, pogledat moraš samo pretok, pri največjem tlaku, tega izberi karseda največjega (seveda v okviru cene). Pomembno je tudi, da je glava črpalke kovinska (to imajo ponavadi vsi nad 300-400 evrov že standard). Vse te firme (lavor, kaercher, wap,...) so več ali manj na istem nivoju, verjetno sta pri wapu in kaercherju ohišji boljše izdelani in je ergonomija malo bolše doterana, ampak delajo pa vsi ok. Aja pomembno je še da je motor močan. Če želiš čistilec na toplo vodo pa pripravi 2k€, ker vse pod to ceno so igračke.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Sem vzel Pousedona 2, Kaercher npr. nima keramičnih batov, EM jih ima. Vendar je EM precej večji in tudi ne deluje tako dodelan. Lahjko, da je črpalka prav tako dobra, vendar ne vem.
Sicer so pištole in vse že boljše in ne nek hobi za pol ure dela.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Elektromaschinen je dober stroj, distributer je pa Dilex doo, ki je v poslovni coni Komenda, proti Vodicam. Je močna firma s servisom, tako da ni bojazni. Jaz ga uporabljam v profesionalne namene že kakih 5 let, bp.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Tudi meni se zdi dober, vendar je precej bolj glomazen za podobno moč ter ne zdi se mi tako dodelan. Lahko da vzdrži največ, kdo ve.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Pomoje si se pravilno odločil.

Jaz imam Wap Alto Triton 1000 že 6 let. Ga ne zamenjam za nobenega drugega. Tudi več ur pranja betonskih škarp (odstranjevanja mahu, flekov&stuff) ga ne zdela. Keramika itak rules....

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam že par mesecev Lavor-ja Tormenta. Lavor

Motor 2,8kW, pritisk do 160bar ... zaenkrat sem še zelo zadovoljen ... betonske in kamnite zide okoli hiše je s turbo sulico lepo opral.

Je pa še kar velik in težek 25kg. boben za navijanje cevi je bolj "plastičen" drugače pa zgleda OK. Upam da bo laufal BP.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kako ti dela turbo? A spusti polni pritisk ne glede na to kako je obrnjena kadar vklopiš? Jst sumim da mam pokvarjeno, ker jo moram vedno usmerit navzdol, povsem navpično in potem začne delat, ampak ne vedno. Je sicer ne uporabljam, tko da me ne moti. Mam pa Lavor Turtle in dela tako od novega.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mislim da mi dela OK v vseh smereh in pozicijah. Nisem opazil kakih nepravilnosti.

Mogoče pa imaš res pokvarjeno "turbo" pištolo, kakor se zdaj spomnem mislim da ima na koncu eno vrtljivo šobo, ki ustvarja "vrteč curek" Možno da je tam kaj pokvarjeno.

LP