Virus na MSN

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolegica mi je pred tednom dni preko messengerja poslala link tinyurl... sigurno gre za virus, ona pa je bila offline. OK, ji rečem da ji bom komp počistil ker ma sigurno sranje gori - zaženem 3 antiviruse, najdejo enih par sumljivih cookiev, to pa je vse. Pregledam še svojo kišto, če imam jaz kaj, spet nič.

Zdaj mir en teden, pravkar pa sem dobil link crazy.ultracool.com (ona je spet offline). Kdo ima virus? Kaj je to?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Geslo od frajle imajo bad guy-i in se prijavljajo kot ona. Spremeni geslo.

Pa "obvesti" jo, da v prihodnje ne da gesla nikomur.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ne gre za gesla ampak za to, da se nek programček na njenem računalniku vpiše, pošlje sporočilo vsem kontaktom in se nato izpiše.

Probaj msn uninštalirat in nazaj inštalirat

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
mogoče bi pomagala inštalacija kakega drugega chat programa? recimo pidgin ali kaj podobnega
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Ne gre za gesla ampak za to, da se nek programček na njenem računalniku vpiše, pošlje sporočilo vsem kontaktom in se nato izpiše.

Probaj msn uninštalirat in nazaj inštalirat
In oni programček se bo iz solidarnosti tudi uninstaliral ???

Če sumiš "programčke", so odgovor antivirusni programi, Malwarebytes' Anti-Malware ipd.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje bo res to. Sem ji danes rekel, da mi je spet neki link poslala in mi je rekla, da ji včasih napiše, da je vpisana že na drugem računalniku. No rekel sem ji naj si geslo spremeni, potem me je pa čez pol ure poklicala, da je messengerja uninstalirala, ker ga tak nikoli ne uporablja. Sicer sem ji rekel, da to nič ne pomaga, ker se ta nekdo prijavlja od drugje in pravi, da ne ve kje se geslo spremeni, jaz pa tudi nisem imel sredi dela čas, da ji razlagam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi: pravi, da ne ve kje se geslo spremeni, jaz pa tudi nisem imel sredi dela čas, da ji razlagam.
- greš na http://www.passport.net/
- klikneš čist zgoraj desno "sign In"
- se prijaviš
- prikažejo se podatki, zraven "password" je link "Change", to je to