Virtual PC 2007 - težave

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Odkar imam na kompu Win 10, je namestitev omenjenega Virtual PC nemogoča, imam pa še par imageov z nekdanjimi projekti, kjer bi bilo treba nekaj storiti... Kako bi lahko omenjene image laufal na Win 10 brez nekih velikih začetnih nastavljanj in problemov ???

Najbolje bi bilo prisilit 2007 da dela na Win10, ker se mi ne da doktoratov delat, med drugim sem tudi iz računalništva šel v drugo branžo in se s tovrstnimi rečmi drugače ne ukvarjam več...
bonk.gif

Hvala za vse info in predloge.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Virtual PC je že povozil čas nekaj let nazaj.
Priporočam ti Virtual Box kateri je enostaven za uporabo oziroma Microsoftov Hyper-V (če ti operacijski sistem omogoča Hyper-V).

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.029
197
63
Podoben primer sem imel jaz s programom F-Secure. Ko sem hotel zagnati instalacijsko datoteko, mi je napisalo, da program ni podprt v win 10. Še več, ko sem pobrskal na F-securovi strani in zasledil podobno vprašanje, je bil odgovor, da je treba kupiti novejšo verzijo programa.

Pa vendar sem na koncu rešil problem, da mi program brez težav deluje tudi v win 10.

Lahko poskusiš, če bo pri tebi tudi delovalo na naslednji način:

1. desni klik na datoteko, s katero zaženež instalacijo...
2. odpre se ti okno, kjer izbereš Odpravljanje težav z združljivostjo
3. nato v naslednjem oknu izberi drugo opcijo: Odpravljanje težav programa
4. v naslednjem oknu izberi prvo opcijo
5. v še naslednjem oknu pa izberi windowse, kjer si aplikacijo nazadnje poganjal
6. za naslednje okno pa mislim, da klikneš Preizkus, pa se program začne instalirat.

Meni je uspelo, upam da bo tudi tebi.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Podoben primer sem imel jaz s programom F-Secure. Ko sem hotel zagnati instalacijsko datoteko, mi je napisalo, da program ni podprt v win 10. Še več, ko sem pobrskal na F-securovi strani in zasledil podobno vprašanje, je bil odgovor, da je treba kupiti novejšo verzijo programa.

Pa vendar sem na koncu rešil problem, da mi program brez težav deluje tudi v win 10.

Lahko poskusiš, če bo pri tebi tudi delovalo na naslednji način:

1. desni klik na datoteko, s katero zaženež instalacijo...
2. odpre se ti okno, kjer izbereš Odpravljanje težav z združljivostjo
3. nato v naslednjem oknu izberi drugo opcijo: Odpravljanje težav programa
4. v naslednjem oknu izberi prvo opcijo
5. v še naslednjem oknu pa izberi windowse, kjer si aplikacijo nazadnje poganjal
6. za naslednje okno pa mislim, da klikneš Preizkus, pa se program začne instalirat.

Meni je uspelo, upam da bo tudi tebi.

Probal. Javi, da ni mogoče te verzije 2007 uporabljati na Win 10...
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Virtual PC je že povozil čas nekaj let nazaj.
Priporočam ti Virtual Box kateri je enostaven za uporabo oziroma Microsoftov Hyper-V (če ti operacijski sistem omogoča Hyper-V).

Probal VirtualBox, ki pa ima [cenzura] smrdljiva neke težave sama s sabo... Ko mu mountam moj VPC harddisk in zaženem dobim tole...
jezen.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Zdaj pa celo neki dela... Čudno...
sprasujem se.gif

Edit.: Na koncu sem zadevo spravu v delujoče stanje, ne rabim več okrog iskat kompa z Win 7
aplauz.gif

Vsem se zahvaljujem za odgovore, če bo pa morebiti še kaka nejasnost pa napišem...

Nazadnje urejeno: