Viola pas na monitorju... prosim pomoč...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Pozdravljeni!

Kupil sem nov monitor Samsung 2243BW in ko sem ga priklopil na laptop (grafična ATI HD2600) ter razširil namizje na ta monitor, se je na desnem robu pojavil viola pas, kot je prikazan na spodnji sliki:
dsc00128s.jpg

Poleg viola barve je opazno tudi nekakšno migotanje na tem predelu.
Prosil bi za nasvet, kako odpraviti ta pojav... Je to napaka na grafični, je defekt na monitorju, software?
Pregledal sem driverje za grafično in navaja, da naj bi bili ti ki so gor zadnja verzija in posodabljanje ni potrebno...
Operacijski sistem je Vista Business.

Za vsako idejo in pomoč se vam najlepše zahvaljujem!
LP

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Čudnega ne bi bilo nič, glede na to ,da sem ga dobil po pošti... Paketi pa vemo kako frčijo po dostavnem kombiju...
Bom popoldan skušal dobiti še 1 monitor in ga priklopiti, da vidim, če se pojavi podoben problem...
Preden ga pošljem nazaj moram biti 100% prepričan, da je napaka na monitorju...
Hvala!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.223
7.038
113
Mislite, da se z paketi dela lepše, ko jih iz kitajske pošlejo do nas? Povsod delajo enako slabo, to je razumljivo.

Se pač zgodi, da je kak model že tovarniško fuč. Reklamiraj pa mir.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Sori stari, ampak največ težav je pri transportih od mikrolokacije do mikrolokacije.
Dokler je roba na paletah in zavezana s folijo, je v redu. Če kaj uničiš, uničiš minimalno 10, 20 ali 40 kosov pa še šef se dere nate.
wink-1.gif

Bolj problematična je končna dostava. Tam pa res noben ne ve, kaj vozi, in mu je vseeno.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
ksz
Monitor prikopil na drug računalnik, napaka pa se je ponovila. Pa gremo na pošto...
Pa hvala za pomoč!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Tako za vsak slučaj (čeprav dvomim) preveri še kabel od računalnika do monitorja oz. sprobaj z drugim, če imaš možnost - ampak če bi bil kabel bi verjetno bilo vse vijolično ne samo en pas
crazy1.gif
. Tako da še kabel izkjučiš kot možnost napake.