Vino iz Gruzije

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Kje se da v Ljubljani kupit vina iz Gruzije ali pa iz Turčije?
Sicer imajo v Leclerku dva različna gruzijska po 10 in več €, torej izbira ni ravno velika...

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Je to kakšna reklama? Ker zaenkrat ga pri nas pridelamo dovolj.

Kakšna reklama
bonk.gif

Sem si pač zaželel probat še kašno drugo vino , od drugje.

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Pa ja nisi pričakoval cele police vin iz Gruzije in Turčije, ki skupaj pridelata celih 0,37 % svetovne proizvodnje http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wine-producing_countries Če se pravočasno lotiš vin iz Italije in Francije in dodaš še Iberski polotok, Nemčijo in ZDA, ti ne bo zmanjkalo materiala za nekaj življenj.

Po tem pa na Turčijo

LP

Nazadnje urejeno:

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Zanimiva debata...
Gruzija je izdelovala vino že par 1000 let nazaj in njihovi vinarji imajo svoj postopek pridelave vina v podzemnih amforah.
Ne vem, zakaj mi recimo ponujate Italijo, Francijo , Nemčijo pa ne vem še kaj, če pa sem si zaželel Gruzijo ali pa Turčijo.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Sicer nimam pojma, morda boš pa kakšno informacijo dobil v restavraciji Zlato runo (gruzinska), gospod je zelo prijazen.

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
Se strinjam s predhodnikom glede restavracije Zlato runo, lastnik je zelo prijazen. Ce se oglasis do njih, poskusi se njihov konjak.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik kareden pravi:
Zanimiva debata...
Gruzija je izdelovala vino že par 1000 let nazaj in njihovi vinarji imajo svoj postopek pridelave vina v podzemnih amforah.
Ne vem, zakaj mi recimo ponujate Italijo, Francijo , Nemčijo pa ne vem še kaj, če pa sem si zaželel Gruzijo ali pa Turčijo.

Če hočeš starogruzijsko vino potem imaš pri nas par pridelovalcev vina iz Goriških brd, ki delajo vino na tak način (amfore vkopane v tla). Ni ravno gruzijsko je pa domače!
evil.gif

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Danes sem iskal en viski in sem prišel na tole trgovino: Trgovina.
Imajo tudi nekaj vina v ponudbi in večina od tega so gruzijska vina.