Vgradnja tuš kabine

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Imam Ametyst 900 tuš kabino in sem izgubil navodila za montažo. Če ima kdo ta navodila doma bi ga prosil, da mi jih poskenira.

Predvsem me zanima koliko je najmanjša dolžina iz kota do začetka nosilca, ki se namesti na steno.

Hvala

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Da ne odpiram nove teme imam še jaz eno vprašanje ki se navezuje na tuš.
Ali so pri tistih ki imajo tuš dali možnost čiščenja sifona ali ne?
Namreč pri puncu na vikendu je narejeno tako da če hočem čistiti sifon moram dejansko štemati ploščice da lahko očistim.
Iz tuša ne gre ker je zvezdica in vijak, kontra pa tudi ne morem.
hvala

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Sifon jeobičjno tak da se ga razstaviti z vrha...torej odviješ vijak na odtoku in potegneš ven zadeve, ki so pač noter (različno domodela domodela)..tako prideš do mesta, kjer se zaustavlja umazanija (vsaj tako imam jaz na sifonu, ki sem ga pred kratkim vgradil).

Sicer jaz odstranim najprej pokrov, ki jepreko luknje, potem odvijčaim 'obroč' ki je med na tseni sifona in tako prdem do same luknje. Od tam anprej se da potem dostopati tudi do odtočne cevi.

Če drugače ne gre poskusi čistiti s talnega sifona (v kolikor je seveda vezan na odtočno cev tuša).

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Imam Ametyst 900 tuš kabino in sem izgubil navodila za montažo. Če ima kdo ta navodila doma bi ga prosil, da mi jih poskenira.

Predvsem me zanima koliko je najmanjša dolžina iz kota do začetka nosilca, ki se namesti na steno.

Hvala

Pokliči tja, kjer si kupil.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kupljeno pri Konik? Če ne, jih kontaktiraj in prosi za navodila.Če bo nujno, pač reči, da je bla kupljena pri njih.Neke škode jim neboš naredo
wink-1.gif

02/8812175

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
za vse tuše ki so obzidani ali pa čisto na tleh da se izognemo revizijskim vratom je treba vgraditi takozvave "samočistilne sifone da ga lahko čistiš z zgornje strani brez kakršnega koli odvijanja vijakov ,ker če odvijaš vijak ki povezuje zgornji in spodnji del sifona med tuš kadjo ne bo več tesnol in bo hudič ko bo teklo mimo.
write.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
glede sifona je hudič; prijatelj dragi mislim da nipaš pravega sifona za tuš ali pa sem te narobe razumel. Pri samočistilnem nimaš kaj odvijačit ,snamsš zaščirni pokrov izvlečeš protismradno zaporo kjer se nabere vsa umazanija in vstaviš vse nazaj.
zmaga.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če si vsaj malo predstavljaš kakšna je tuš kabina jo sestaviš brez papirjev ,malo se boš namučil pa bo. sestavil sem jih že nešteto pa je šlo.Res pa da so ene dosti komplicirane,drugače so pa večino narejene po istem kopitu. upam da imaš vsaj vse vijake,tesnila in vse kaj je spadalp zraven.pa malo poslikaj razravljeno pa da vidimo v čem je problen.Bomo jo že sestavili.
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
glede sifona je hudič; prijatelj dragi mislim da nipaš pravega sifona za tuš ali pa sem te narobe razumel. Pri samočistilnem nimaš kaj odvijačit ,snamsš zaščirni pokrov izvlečeš protismradno zaporo kjer se nabere vsa umazanija in vstaviš vse nazaj.
zmaga.gif

Saj bo to to. V času sestavljanja sifona (Po vgradnji tuša) sem moral najprej noter privijačit 'obod' v katerega potem samo porineš omenjeno zaporo.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
zmaga.gif

Saj bo to to. V času sestavljanja sifona (Po vgradnji tuša) sem moral najprej noter privijačit 'obod' v katerega potem samo porineš omenjeno zaporo.
no,saj sem se verjetno zmotil ,kar se sem,pa reci da ni to najboljši sifon,čiščenje enostavno,pa montaža ni komplicirana.
nahrung002.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Sem včeraj poslikal ker je bila ravno prilika
wink-1.gif

('pokrov', tale vmesni del - kot čistilni kos, pa verjetno še preprečuje smradu da pride naplano..če pa želiš še naprej podirati sifon, pa odšravfaš še srednji del, ki je na sliki še vedno zmontiran v luknji tuša oz. v samem sifonu)
1274023-SDC13359r.jpg

Priponke

• 1274023-SDC13359r.jpg
    1274023-SDC13359r.jpg
    72,1 KB · Ogledi: 450

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Fora je v tem da je sifon tak kot pri umivalniku. Se pravi zadevo lahko odvijačim, odstranim rozeto ter naletim na križ. Če premikam bom staknil sifon in sem v tam kjer nočem biti.:)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
točno tako sifon ni pravi,sedaj je kar je ,edina rešitev je da daš na sifon mrežico PVC ki jo po vsakem tuširanju očistiš