Vgradnja bluetootha v prenosnik

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Prenosnik nima bluetootha ima pa en skriti USB prikljucek, na katerem imam nonstop priklopljen bluetooth adapter
zgleda tako:

zdaj bi pa rad po tem vzoru vgradil bluetooth adapter v prenosnik, tako bi pridobil en USB

Zanima me kako bi se dalo to najlazje naredit?

jaz bi adapter priklopo kar na zicke ki grejo do USB prikljucka,
prostor kamor bi spravil BT adapter- rdece, mislim da vidim tudi zicke od USB-ja na katera bi BT povezal -zeleno
img0451.jpg

pa me zanima ce bi tako USB prikljucek deloval nemoteno ali lahko pride do kaksnih problemov ?

hvala

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tako gotovo ne bo delovalo... dobro poglej, kako je pri EEEju naredil zadevo. Najprej je vgradil USB HUB, nato pa je vse zadeve priklopil nanj. Najbolj, da razdreš prenosnik in pogledaš, če imaš dovolj prostora za te stvari... si najdeš en usb hub, ki ne potrebuje zunanjega napajanja.. ga priklopiš na žičke od tega usb porta... nato pa bluetooth nekje znotraj ohišja priklopiš na usb hub... pa še ta zunanji port priklopiš na usb hub.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
je enako enostavno
smile-1.gif

sam ti si hotel priklopt samo BT, dejansko pa moraš naprej prklopt hub in na ta hub še BT in un port, ki bi ga rad uporabljal od zunaj. pač 10min več dela, pa en mini hub boš mogu še nabavt. po mojem boš imel večje probleme s placom.

off: glede na une slike, bi zgleda lahko bil eeee še pol manjši, kaj vse je un not stlaču:) svaka mu čast!

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Bom kar tukaj vprašal
smile-1.gif
V prenosniku imam tudi BT, vendar ko sem ponovno naložil windovse ga nikjer ne najdem. Se pravi ne najdem opcije kje ga vklopim, kot da nimam več BTa. Kaj bi to lahko bilo oz. kako to rešiti?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Najbolje, če preneseš ustrezne gonilnike s proizvajalčeve spletne strani.
Če ti ne bo šlo, sporoči model prenosnika in katere Windows-e si naložil. Potem ti bom(o) (upam) lahko prilepil povezavo do gonilnikov.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Med inštalacijo mi izpiše sledeče: No BT device was detected. Please make sure that your BT device is plugged in properly and click OK to continue installation? Če kliknem ok mi stalno to odpira?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Meni je zmanjkalo predlogov. Predvidevam, da je kaj v zvezi z gonilniki, morda bi nadgradnja bios-a kaj spremenila (če je v bios-u možnost izklopa/vklopa bluetooth-a).
Je pa gumb za vklop/izklop wi-fi-ja hkrati za vklop/izklop bluetooth-a. Vsaj jaz poznam takšen princip, ni pa nujno
smile-1.gif
.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Ob vklopu prenosnika drži tipko F10 in potem se sprehodi po nastavitvah bios-a. Nisem pa prepričan ali boš dejansko našel možnost vklopa BT.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To sem samo ugibal.... Če nisi nič spreminjal nastavitev, se tudi ni samo izklopilo.

Kaj pa ti kaže v upravitelju naprav (device manager)? A je še katera naprava pod klicajem (torej da ni gonilnikov)?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam tudi nx6325. BT načeloma najde sistem sam, ne da bi karkoli inštaliral, tudi če imaš anteno izklopljeno. Najbolje, da si inštaliraš quick launch buttons iz enega izmed zgornjih support linkov. Ročno vklopi bluetooth preko ikonce v trayu in nazaj poročaj.

EDIT: mislil sem wireless assistanta in ne qlb. Če oboje inštaliraš pa tudi ne bo narobe
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: