Vgradni kamin - težava

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Pozdravljeni.

Imam eno veliko težavo z vgradnim kaminom. Da skrajšam celotno štorijo - kamin je zazidan samo z ene strani, v ozadju je celotno železno ohišje prosto. Montažerji so mi na kamin (v celotnem obsegu) namontirali izolacijo (neprimerno seveda), ki se je ob prvem kurjenju stopila in prilepila na kamin. V celoti jo ne morem odstraniti - ker je bila 5 slojna izolacija iz alufolije in pene. Folija se je stopila in prilepila na kamin. Peno sem zdrgnil kolikor se je dalo, vendar v celoti ne gre. Topljenje izolacije povzroča velik smrad in je zelo moteče.

Sedaj pa imam verjetno dve možnosti:

- Močno segrejem kamin, odprem vsa okna in upam, da v parih urah celotna zadeva izgori s kamina in imam potem mir
- ALI OBSTAJA kakšna visokotemperaturna barva ali premaz s katerim bi železni kamin prebarval, fiksiral preostalo volno in alufolujo in mi to ne bi več smrdelo v prostor.

torej moje vprašanje je: barva, premaz, karkoli kar deluje kot vikotemperaturni premaz in bi preprečil, da se volna in folija topita in smrdita naprej.

Kdo kaj ve o takšnih zadevah?

Hvala lepa

LP

J.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Reklamacija izvajalcem in zahteva naj na lastne stroške odstranijo kamin in pravilno vgradijo nov vložek

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
ce je na belo narejeno
wink-1.gif

drugace pa moje mnenje da je potrebno odstranit mehansko

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Reklamacija izvajalcem in zahteva naj na lastne stroške odstranijo kamin in pravilno vgradijo nov vložek

x2
Brez kakršnega koli razmišljanja.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
nekje drugje naredi test. na neko kovinsko ploščo "zapeči" isti material in ga segrevaj toliko dolgo, da neha smrdet. če bo dejansko nehalo smrdet je ok, drugače pa brusilko ali pa kako rotacijsko žično brusilko v roke
smile-1.gif
verjetno bo kar 2.opcija.

jaz imam na notranji strani kamina "kapo" oblečeno s trdo kameno volno, premazano s stekleno vodo. (prej sem hvalabogu naredil test z navadno stekleno volno+alu folijo, ki pa se je že po kratkem segrevanju začela smodit.)

LP

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Sem že brusil z žično brusilko. Šlo je dol kolikor je lahko. Vseeno pa je ostalo kar nekaj prilepljeno.

Reklamacija ne pride v poštev. Mojstri se zgovarjajo na vse mogoče. Prav tako pa predno bi po pravni poti karkoli uredil, je že konec kurilne sezone in mojih živcev. Nima smisla.

Japke - torej kamena volna premazana s stekleno vodo naj bi zdržala visoke temperature?

LP

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Plinski brener ali industrijski fen in poskusi zagreti zadevo in jo potem "spraskati" dol.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Probaj še zakurit - da se tista mešunga nagreje in takrat probaj odstraniti...uporabi kako dleto in kladivo oz. mogoče, ko bo fejst nahajcano, da se bo omehčalo in bo šlo dol s strganjem.

Potem za izolacijo uporabi ali kameno ali stekleno volno.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
kot rečeno, jaz imam notranjost kape grajene iz 5cm siporexa oblečeno v kameno volno, katero sem premazal s stekleno vodo.
Steklena voda tudi naredi "film" na volni, da se minimira "usipanje" oz. smetenje manjših delcev volne...

je pa kapa potem seveda hladna in ne zadržuje toplote. Vsa toplota gre ven skozi zgornje rešetke.
Galerija, kako smo delali pred 2 letoma: http://www.mojalbum.com/japke/kamin

Kamena volna:
http://www.knaufinsulation.si/lastnosti-kamene-volne-knauf-insulation-0

Vodno steklo:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vodno_steklo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kje vi živite oz kako se znajdete v življenju.

lepo ga povabiš na ogled..zakuriš kamin in ga vprašaš wtf. ko se začne izgovarjat mu poveš, da si ga najel, ker si sam neuk..upam, da si res in mu nisi ti sugeriral kaj naj anredi..
če ne pomaga..

če napišem se bodo spet eni oglasil..sam jaz bi ga našvasal na kamin...da bi ga baba doma vprašala kje se je kurbal in slabo akvsal, d aga je nepotešenka s peglo namlatila.

a res dons ni desca, k bi za svoj denar, svoj trdu se psotavil?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pol pa ni jokanja...

če gledaš so izvajalci zlatarji..20 pa naprej je ura..torej..naj rihta

zadnja izkusnja

vodovodar je dal banjo not..men se je zdela psotran..je rkeu lej..lovil sem to enravno steno, pa to, pa to..povsod sem mal kradu..lahko bi sam po uni steni..nisem vprašal. povej..a usujem banjo, kupim novo in lovim po uni steni..na moje stroske vse..

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Ima mehki prav. Vgradni kamin ni stal samo 1.000€. Reklamacija. Za to kurilno sezono jih bo nekaj (če živiš pod srečno zvezdo) zate še prišlo. Vedno, ko ga boš zakuril boš slabe volje.

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Delal je znanec - prijatelj od mojega prijatelja. Fizično obračunavanje ne pride v poštev.

Jaz sem imel neko super duper izolacijo na zalogi in sem predlagal, da ovije kamin - VENDAR samo če je izolacija primerna. Rekel je, da je primerna in ga zavil. Zdaj pa pravi, da je mislil, da je primerna. Kaj naj zdaj?

Vgradni kamin je bil 700€ - Prity peči. Gre za kamin ki je vključen tudi v centralno omrežje. Celotno delo vključno z kaminom me je stalo cca 1.500,00€. Ko popravim vse, dam objavo slike. Dokler ne dela, ne objavljam.
smile-1.gif

Poklical sem prodajalca peči in se pozanimal kaj bi bilo če pregrejem. Spustim vodo ven, pregrejem kamin na temperaturo , ki jo drugače zaradi vode ne bo dosegal, v tem času imam vse odprto, da gredo hlapi ven in potem upam, da pri nižjih temperaturah ne bo več nič hlapelo.

Rtazmišljal sem, če bi ga premazal z maso ki je drugače namenjena tesnenju dimnikov - zdržala naj bi do 1000 stopinj. Deluje mi kot neke vrste glina. Z ene 3-4 tubami bi ga verjetno lahko v celoti premazal.

LP

J.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Jeronimo pravi:

Rtazmišljal sem, če bi ga premazal z maso ki je drugače namenjena tesnenju dimnikov - zdržala naj bi do 1000 stopinj. Deluje mi kot neke vrste glina. Z ene 3-4 tubami bi ga verjetno lahko v celoti premazal.

Kaj je to za ena reč....bi tudi jaz rabil.

A to je bila TRI ISO SUPER slučjano? Ker tam noter je precej plati pene, ki tudi pod razno ne drži viskih temperatur...sam folija bi držala, samo ono ostalo vmes pa ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik japke pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Zakaj si izoliral kapo?

da ne razpoka siporex (čeprav verjetno ne bi) in ker nočem da mi drži temperaturo.
mi je tako nekako bolj všeč.

Imam podobno kot ti in je siporex zunaj hladen, oz. mlačen.

Kolega isto. Jaz kurim 2 leti on 3 pa ni še nič razpokalo.