Verižno trčenje

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kdo je kriv?

Situacija: Na semaforju gori rdeča luč, kjer v vrsti stojijo avtomobili. Nato se v zadek zadnjega zaleti avto in posledično se tisti spredaj zapelje v naslednjega. Vprašanje - je tisti, ki je prvi priletel v kolono kriv za vse trke ali samo za prvega? Verjetno je tud v vrst na semaforju potrebno imeti varnostno razdaljo...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
hmm.zanimivo. Kaj pa če bi se kolona peljala?
Ti bo to verjetno zadnja skrb, ker bi hitrost tistega od zadaj morala biti toliko večja,
da od avtov verjetno nič nebi ostalo.

Ampak govorimo o naletu na avto pred sabo.
Primer 1: avti A, B in C vozijo v koloni.
A zabremza, B se ustavi, C se zaleti v B in ga porine v A. Kriv je C.
Primer 2:avti A, B in C vozijo v koloni.
A zabremza, B se zaleti v A, C se zaleti v B. C plača svojo škodo in zadnji del avta B, B plača svoj sprednji del in zadnji del avta A.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Takole, kot si napisal, se zdi smiselno ja.

Pri Primeru 1 je avto C edini, ki ni imel varnostne razdalje - on plača vse (sem sodi moj primer zgoraj)
Pri primeru 2 vozili B in C nista imeli varnostne razdalje - oba plačata

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
A v opisanem primeru plača kazen (če pridejo na kraj policaji), lahko pa ga doleti tudi možnost deljene krivde.

Lahko pa je pred A nenadoma skočila mačka.
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Takole, kot si napisal, se zdi smiselno ja.

Pri Primeru 1 je avto C edini, ki ni imel varnostne razdalje - on plača vse (sem sodi moj primer zgoraj)
Pri primeru 2 vozili B in C nista imeli varnostne razdalje - oba plačata

V edini nesreči, katero sem dosedaj zakrivil (knock on wood) sem se na LJ Obvoznici, na izvoznem pasu eni teti zaletel v rit (sem bil zamišljen na poti v službo). Teta je po moje namesto na bremzo pohodila plin, saj jo je katapultiralo v nasleden avto, tistega pa še v enega naprej. Kriv sem bil seveda le jaz... smo se pa vsi premikali

Rezultat: 2x totalka, 1 srečen človek, ker mu zjutraj avto ni užgal in je šel z ženinim v službo
evil.gif
, mojemu pa "skoraj nič"

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
To so vriskali od veselja pri tebi na zavarovalnici
grin1.gif

Ma ja... so mi pri naslednjem zavarovanju skenslali 20% popust na veze in poznanstva.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Menjaš zavarovalnico in ne poveš ničesar in ti bonus ostane....vsaj meni je.....nisem pa že lep čas potreboval zavarovalnice tako ,da je lahko po novem tudi kaj drugače

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Menjaš zavarovalnico in ne poveš ničesar in ti bonus ostane....vsaj meni je.....nisem pa že lep čas potreboval zavarovalnice tako ,da je lahko po novem tudi kaj drugače

katerega leta? danes vse preverjajo preko racunalnikov in to ni vec tako lahko izvesti. pa se za nazaj ti lahko poloznico posljejo ....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri prestopu na drugo zavarovalnico podpišeš tudi izjavo o škodnem dogajanju v preteklem letu. Bonus/malus se preverja, reklamacija lahko pride tudi čez pol leta (lastne izkupnje na enem primeru, ki je zamolčal škodo pri prejšnji zavarovalnici), zahteva se doplačilo, če je zavarovalnica zajebana pa lahko tudi strožje ukrepa, saj gre za zavarovalniško goljufijo.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Saj tile bonusi se kontrolirajo dosledno, pri nekaterih zavarovalnicah že računalniško. Tis pa je govoril o popustu VIP, to je dodaten popust.
smile-1.gif

Če zamolčiš škodo, ne gre za kaznivo dejanje. Dejanje ne vsebuje vseh znakov, ki so potrebni za kaznivo dejanje.