Verige in mere gum

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Imam gume 195/50-15 in nameravam kupit verige. Problem je v tem, ker bom naslednje leto moral imet 195/55-15 in bom kot zgleda moral kupit se ene verige, ker vsaj po podatkih za mere gum 50 in 55 verige niso iste...

Zanima me, ce imate kaj izkusenj, ce lahko verige odstopajo v merah (npr. za eno dimenzijo), pa se vedno pasejo na gumo ali se
morajo mere verig prav skladat z merami gum ?

Tnx & LP
ps. Zimske gume ne pridejo v postev, "kitajske" verige "za policaje" pa tut ze mam...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne pašejo (vsaj poštene verige, ki jih nameravaš uporabljat in ne samo kazat policajem), ker je problem v prevelikem obsegu gume. Obstajajo seveda tudi verige, ki omogočajo več različnih velikosti (plastične, bombažne...), jeklene pa so samo za tisto, kar piše.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tudi jeklene verige so za kar nekaj dimenzij.

@dreja: ti pejd kar lepo v trgovino in poglej, verige. Na vsakih je napisano za katere dimenzije so. Ponavadi iste verige pašejo na plarišča več različnih velikosti. Jaz bi na tvojem mestu malo pogledal, če se da dobit kje verige, ki ustrezajo obema dimenzijama, bo pa to precej težko, ker so oboje gume 195.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda so za kar nekaj dimenzij, ker jih ima kar nekaj enak obseg (oz. podoben), pravim samo da če ne piše dimenzija, ne gre gor.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Tnx vsem...
Kolkor sem gledal, bi se za obe meri dobilo edino nadomeske verig (tiste vzmeti, ki pridejo v kanale), klasicnih pa nisem dobil nobenih, da bi vsebovale hkrati obe meri
frown-1.gif