ventilator

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
Lep pozdrav forumaši!
Mam težavo po nadgradnji biosa (phoenix) mi ventilator neprestano hladi, v biosu ni možnosti nastavitve ali je mogoče kje v vist?
mam pa amilo pa1538
L.p.

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
ja ker sem na fujitsu simens strani iskal staro verzijo pa je ni za najdt . kako pa se bi dalo vrniti na staro verzijo?

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
ja hvala za hitra odgovora, moram priznat da nism neki hud računalničar tko da bom vrjetno mogu nest nekom ki se spozna na to.
ampa vseno kje pogledam za to bak datoteko?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V isti mapi kot imaš flash program, včasih tudi na namizju. No sej mogoče ni bak datoteka, če poznaš koga, ki se spozna bolj na računalnike mu nesi, pa bo sam videl, če je backup kje.

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
ali ta program ostane gor neglede da je po nadgradnji biosa bil formatiran disk in na novo nameščeni windowsi?

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
pol je edina varianta servis pa da mi dajo prejšni bios gor al je še kaksna druga moznost?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja če ne boš našel na netu starejše verzije, potem kaj drugega res ne pride v poštev.

Razen če poiščeš nekoga, ki ima enak laptop in ti naredi backup svojega biosa.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik sabula pravi:
moram priznat da nism neki hud računalničar

Brez zamere, samo... zakaj zaboga si potem šel upgradat bios?
confused-1.gif
Ti je prej vse delalo? Kaj si pridobil z upgradom, oziroma, kaj si želel pridobit?

No, kar se tiče pihanja... skoraj sigurno je nekje nastavitev za to. Res. Pejdi lepo čez cel bios, za vsako stvar ki nisi 200% prepričan kaj naredi pejdi na google gledat kaj počne.

Sicer pa išči fraze: fan allways on (daš na auto/off), pa ker mislim da imaš AMD procesor notri daš na auto/enabled: AMD cool'n'quiet, AMD Live!, q-fan controller... tolko na pamet
smile-1.gif

Lp

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
Odisej nobene zamere zakaj pa?
smile-1.gif
ja ker se mi je dogajalo ,da se je ob zagonu rač. vse ustavilo (črn ekran) in ni prijela nobena tipka in nič razen da si isklopu baterijo ,ali da mi je včasih rač. za trenutek zmrznil in javil napako (display driver stop responding ).
Ja in grem na fujitsu siemens stran upisem st. rač in tm piše da zaradi nekih težav z grafično oz. osnovno plato teh modelov in še nekaj drugih, nej bi preventivno nadgradil bios.Jaz sem to naredil, res da zgoraj omenjenih težav do sedaj ni bilo mi pa ventilator konstanto hladi.
biosi so Phoenix verzija 1.1Q-5821-8A20 mam pa v biosu: main, info, advanced, security, boot, exit. Ja in AMD turion procesor je, in zgoraj naštetih fraz ni.
zdej pa dost nakladanja pa L.p.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Da nimaš kakšne Nvidia grafike not. In se ti konstantno vrti vent za grafiko ?

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
No danes sem kontaktiral servis in pravijo da novis bios hladi os. ploščo, če ne bi šla u... Tako da pravijo da nej bi se menjala plata če je še v garanciji, na srečo je še, tako da nesem na servis in potem bomo vidli kako bo.
L.p.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
To je narejeno preventivno, ker je ta grafična kartica ki jo imaš ti znana po tem, da se rada pregreje, oziroma da po določenem času zaradi segrevanja in ohlajanja crkne proc. grafične - simptom pa so črte na sliki. Je tudi NVIDIA priznala, da so krivi za napako.

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
spet lep pozdrav!
smile-1.gif

danes dobil prenosnik z servisa menjana naj bi bila osnovna plošča, ventilator pa še vedno neprestano hladi .Serviser je dejal da so biosi ostali isti ki sem jih jaz nadgradil, za staro verzijo neve kateri so bili rekel pa je se da nej bi v roku 1meseca prisli novi biosi, ki bi stvar porihtali. Nevem komu nej verjamem tudi nevem ali je bila plata res menjana EVEREST mi jo ne zazna, drugače pa tud nevem kako lahko pogledam.?
na servisnem listu pa je bil opis dela: mainboard for vista (w samsung vram)/FIU:51-7291-25. sem pa gledal po googlu in ta plata je za ta model.
Lp

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če so ti menjali matično ploščo, potem sigurno nimaš takega BIOSa, kot si ga ti naložil - oziroma imaš če si imel zadnji BIOS in so ti tudi oni na novo plato naložili zadnjega. Upaj da res pride čimprej nov BIOS, kateri bo "utišal" ventilator. Koliko stopinj pa ima procesor, ko računalnik ni obremenjen in ob obremenitvi?
Preveriš pa lahko tudi s programom PC wizard.
Drugače ima pa vsaka plata serijsko številko, če so ti jo menjali imaš tudi LAN MAC adreso drugo kot prej.

sabula

Zelenc'
27. apr 2009
14
0
1
Z programom pc wizard so izmerjenje temperature:(ACPI 41,8),( procesor core1 42), (core2 34), (GPU 48).
Zazna pa mi ta program z razliko od everesta tudi main board in to fujitsu siemens PTB50.
Je potem možno da plata sploh ni bila menjana, če naj bi bila nova FIU:51-7291-25?