Ventilacija - mrzlo/vroče - Polo 1.2, l. 2003

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Živjo.

imam en problem pri Polotu z ventilacijo. Klima deluje b.p., stopnje ventilacije tudi, klima je prižgana načeloma non-stop. Skratka, ko se vsedeš npr. ponoči v avto, je malo hladno in prestaviš na toplejše, se nekaj "zašteka" in začne pihati vroče iz ventilacije. Kljub temu, da prestavim potem na najbolj hladno in je klima prižgana še vedno piha ven iz ventilacije vroč zrak. Katerikoli gumb obračam, izklapljam/vklapljam klimo, je isto, piha vroče med vožnjo. Ko se ustavim, ugasnem motor in počakam par minut, nato ponovno prižgem in odpeljem pa deluje vse normalno, piha mrzel, hladen zrak tako kot mora.
To se mi zgodi samo takrat, če želim zvišati temperaturo in se nekaj "zašteka" v teh gumbih za ventilacijo. Klima je ročna.

Ima kdo kakšno idejo, kaj je narobe? Je to kakšna hiba teh polotov, se to lahko razdre in kaj zamenja itd...?
confused-1.gif

Koliko je to zahtevno razdreti tam okrog teh gumbov? Da ne bom imel preveč dela
cry12bpy.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hiba je, ja. Imel isto problem pri mojemu 2002 polotu.
Notr je loputa, se mi zdi, pa je tist crknl.
Jaz sem avto pozimi prodal, tko da je blo skos na toplo naštimano (sem pa Celjana opozoril na napako
smile-1.gif
)..

Drugače pa pomaga, če v kak ovink mal bl prletiš, pa se loputa premakne in začne pihat tisto, kar maš naštimano.. Preverjeno
grin1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Živjo.

imam en problem pri Polotu z ventilacijo. Klima deluje b.p., stopnje ventilacije tudi, klima je prižgana načeloma non-stop. Skratka, ko se vsedeš npr. ponoči v avto, je malo hladno in prestaviš na toplejše, se nekaj "zašteka" in začne pihati vroče iz ventilacije. Kljub temu, da prestavim potem na najbolj hladno in je klima prižgana še vedno piha ven iz ventilacije vroč zrak. Katerikoli gumb obračam, izklapljam/vklapljam klimo, je isto, piha vroče med vožnjo. Ko se ustavim, ugasnem motor in počakam par minut, nato ponovno prižgem in odpeljem pa deluje vse normalno, piha mrzel, hladen zrak tako kot mora.
To se mi zgodi samo takrat, če želim zvišati temperaturo in se nekaj "zašteka" v teh gumbih za ventilacijo. Klima je ročna.

Ima kdo kakšno idejo, kaj je narobe? Je to kakšna hiba teh polotov, se to lahko razdre in kaj zamenja itd...?
confused-1.gif

Koliko je to zahtevno razdreti tam okrog teh gumbov? Da ne bom imel preveč dela
cry12bpy.gif

sel to je motorcek oz mehanizem za premikanje lopute za zracenje, hlajenje, klimo, ... cena novega originalnega motorcka je cca 150 eur, kopijo bos dobil (se bos moral malo potrudit ker tega noben nima) za cca 60 eur. najprej si priskrbi originalno katalosko stevilko te zadeve, da bos lazje iskal rezervni del.

ce se le da, ne vgrajuj rezervnega rabljenega dela, ker to je hiba na vw grupi. pa ceprav gre za bosch-evo komponento.

da bos vedel priblčizno za kaj se gre. youtubejetvojprijatelj. https://www.youtube.com/watch?v=CeTMad-67k4

ne gre tocno za tvoj avto ali za identicno loputo, ampak samo za obcutek, s cim bos imel opravka ... motorcki so v glavnem vsi precej enaki. katerega tocno ti rabis bos izvedel na pooblascencu.