Morda je kar malo preveč enostavno vprašanje, ker pa vem, da so tukaj tudi člani, ki vedo veliko o vodovodnih napeljavah, upam na odgovor. Predvčerajšnjim sem nekaj popravljal v kurilnici in ob tem tudi za trenutek odvil in privil gumb varnostnega ventila ekspanzijske posode. Sedaj je iz tega ventila pričelo kapljati, občutek imam da je krivda v nabranem kamnu, morda tudi kakšnih drugih delcih ki so se nabrali z leti na iztoku ventila ali pa kaj tretjega.
Kakšno je Vaše mnenje: ali pustim nekaj časa in upam da bo kapljanje prenehalo, ali pokličem mojstra, ki je sistem izdelal da zamenja ta ventil?
Kljub temu, da sem se težav z vodovodno instalacijo vedno lotil sam, imam tudi večino namenskega orodja, pa se tokrat zaradi možnosti loma bakrene cevi (ali pa lotanega predela) ne upam.
Takle pa je ventil:
Hvala za nasvete!
Kakšno je Vaše mnenje: ali pustim nekaj časa in upam da bo kapljanje prenehalo, ali pokličem mojstra, ki je sistem izdelal da zamenja ta ventil?
Kljub temu, da sem se težav z vodovodno instalacijo vedno lotil sam, imam tudi večino namenskega orodja, pa se tokrat zaradi možnosti loma bakrene cevi (ali pa lotanega predela) ne upam.
Takle pa je ventil:
Hvala za nasvete!