Velux, ma kdo veze? :)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Kot kaze bom moral kupiti se 4 zunanja sencila za stresna okna Velux. Ker se mi zdi 98€ za ta mrezasti rolo za moja okna malo veliko, me zanima, ce ima kaksen alterjevec veze za kaksne fajn popuste mogoce?
Prihranek seveda prevrednotim v vec piv :cheer::nazdravje:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Jaz sem za hčerko pred dvemi leti kupil v Jagru Melje - neka stara zaloga z zmatranimi škatlami, cca -30%.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Če imaš možnost nabavi v bih, je sosed pri njih dobil občutno ceneje senčila kot pri nas.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Evo, sem našel na ebayu in amazonu. Cena za kos cca. 30€ cenejša kot na velux.si, to se bo pa pri 4 kosih že kar poznalo.
Hvala za ideje!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Eh jaz sem te pa mislu pobarat če mi usput še kak sač iz bosne privlečeš:p

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
kupi preko TopDom, oni imajo vedno akcija na ta senčila. Ceneje kot direkt preko veluxa.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Eto, sem dobil predračun od Topdoma, so dali kar nekaj popusta, sicer so še vedno dražji od tujine za nekih 40€ vse skupaj, ampak bom toliko lokalpatriota, da bom naročil pri njih.
Hvala za nasvete in ideje!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.010
113
a ve še meni eden pomagati. Tista črna pena - zračni filter ali kako se reče, ki naj bi bil celo pralni meni dobesedno razpada. sploh na oknih, ki so fejst na soncu. Velux pa prodaja samo neke sete:
https://www.veluxtrgovina.si/pregled-izdelkov/pripomocki/seti-za-vzdrzevanje

a se da samo tisto črno peno kje dobiti. oziroma za kaki material gre, da generično nekje kupim. rabila bi drugače 3 tele sete. pa neki brus papir notri, lepo prosim. No, če kdo ve kateri material oziroma kaki filter je to, da grem v Primo al pa kam vprašat, koliko tega dobim za 100 ojrov.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
a ve še meni eden pomagati. Tista črna pena - zračni filter ali kako se reče, ki naj bi bil celo pralni meni dobesedno razpada. sploh na oknih, ki so fejst na soncu. Velux pa prodaja samo neke sete:
https://www.veluxtrgovina.si/pregled-izdelkov/pripomocki/seti-za-vzdrzevanje

a se da samo tisto črno peno kje dobiti. oziroma za kaki material gre, da generično nekje kupim. rabila bi drugače 3 tele sete. pa neki brus papir notri, lepo prosim. No, če kdo ve kateri material oziroma kaki filter je to, da grem v Primo al pa kam vprašat, koliko tega dobim za 100 ojrov.

Ta črna pena (zračni filter) v kompletu ni identična tisti, ki jo imaš sedaj v reži. Zdajšna pena je lepo trikotne oblike in prav lepo paše v tisti utor, ta v kompletu je pa pravokotna in ne paše najlepše. Je pa to nek dokaj navaden filc. Verjetno bi se dalo to drugje veliko ceneje dobiti, sama pa odrežeš po meri. Itak moraš tudi tega odrezati na mero.

Mast za okovje itak dobiš vsepovsod...

Če pa želiš zamenjati še to peno za ventilacijsko loputo, moraš pa itak odšravfati tisti mehanizem, pa ni več tako neostavno, in vprašanje, če je smiselno...

Ja, sem se nategnil, ko sem kupil ta set za 7 oken...

Zato sem gledal tudi ebay za 7 senčil x 25€ cenejši kos...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.010
113
saj to sprašujem. kateri filter je to. ali je vseeno kaj dam, samo da je neki zračni filter, ki približno paše. kaki g4, npr?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Mislim, da je nekaj zelo temu podobno... KLIK Morda bo kdo drug vedel, kako se takemu grobemu zrčnemu filtru reče in kje se ga dobi večjih merah...

Saj lahko odstraniš iz reže, pa boš videla, da ni nič kaj posebnega...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.010
113
ma, meni se drobi, to jaz notri puščam, ker nimam drugega za notri nafilat, potem bom pa posesala ven. bi rada videla tistega, ki je trdil, da je zadeva pralna, da mi tole opere...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Tudi meni se je zelo drobilo, kar konkretno prične razpadat, ja...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.010
113
na to nisem pomislila, ker ponavadi lepo vrnejo kontakt lokalnega uvoznika. sem se še na krovca, ki mi je montiral obrnila, pa ene par proizvajalcev zračnih filtrov pri nas. Sigurno kdo kaj ve, saj najbrž nisem prva, ki rabi ta filter, prodati mu hočejo pa še neki brus papir. 3x.