Velikost kartice Garmin 250

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Kot je v naslovu: zanima me, kakšno velikost kartice ta model še požre? Namreč, 2 GB je premajhna za City Navigator 2011.10, pa me zanima, če lahko vstavim 4 GB. Ker jo moram še kupiti, preverjam, da se ne zaj.ebem. Hvala.
LP!

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Meni na modelu 250 dela kartica od 4GB brez problema.Čeprav bi ti bila tudi 2GB zadosti velika,si pač naložiš CN brez Finske ali katere druge skandinavske države.

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Če imaš najnovejšo verzijo software nadgradnje bere tudi 4GB. Lahko pa še malo pogledaš pod temo CNE 2012.20, tam je kar nekaj napisanega o tem. Zadnja verzija CNEurope NT je 2012.20, tako da naloži najnovejšo.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Ja, v bistvu sem se zatipkal pri verziji karte, seveda je 2012.20. Je kakšen problem nadgraditi software od naprave? Tega namreč še nisem delal...
LP!

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Hvala, sem nadgradil na ver. 5.00 ter ga pustil vklijučenega cca 2 uri pri signalu GPS, navigacija dela itd. . Načeloma bi zdaj moral biti pripravljen za 4 GB kartico?

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Kartico ne pozabi pred tem formatirati, fat 32? Lahko da boš zaradi tega mel težave če je ne daš na format, ni pa nujno. Za fotoaprate vem, da pred uporabo format v njem potem pa bo delalo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kartice ni potrebno formatirat.
Vzameš kartico iz ovitka,daš v računalnik,na njej ustvariš novo mapo,ki jo poimenuješ Garmin in v njo daš karto,ki jo poimenuješ gmapsupp.img in ti bo delalo.
Preveri pa v samem nuviju,da nimaš tam slučajno kake karte že poimenovane gmapsupp.img
Če jo imaš,jo v samem nuviju preimenuj v gmapprom.img ali pa v gmapprom1.img.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
...
Preveri pa v samem nuviju,da nimaš tam slučajno kake karte že poimenovane gmapsupp.img
Če jo imaš,jo v samem nuviju preimenuj v gmapprom.img ali pa v gmapprom1.img.

Nočem pametovati - ampak zakaj naj bi bilo potrebno preimenovati gmapsupp.img na napravi? A to samo na tem modelu ali na vseh "tricifernih" nüvijih?

Moja "klasika":
gmapbmap.img ("ta prava" basemap)
gmapprom.img na napravi
gmapsupp.img na napravi
in gmapsupp.img na kartici

in je vedno do sedaj špilalo (seveda pogoj, da so karte pravilno odklenjene).

edit: ups - zatipk popravljen

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš v sami napravi gmapsupp.img in na sd kartici gmapsupp.img se ti karti pokrijeta.
Se pravi če imaš na napravi adriaroute poimenovano gmapsupp.img in na SD kartici CN poimenovan gmapsupp.img ti obe karti delujeta naenkrat,ena preko druge.
Na 350 vem,da če si imel tako narejeno ti je videlo pod kartami samo eno karto,na 660 pa je videlo obe,vendar ene nisi mogel izključit,če ti je pa že uspelo pa potem nisi videl nobene karte.
No sedaj sem vsaj ugotovil zakaj eni pišejo,da jim ne vidi ene karte,na obeh straneh imjo isto poimenovane različne karte
wink-1.gif

Kako posameznik poimenuje karte je njegova stvar,ampak ko ima težave z kartami naj najprej poizkuša preimenovat vsako karto v svoje ime preden odpira novo temo,da mu kart ne vidi oziroma,da jih ne more izklopit.

@gr69

Če ti karte prikazuje z imenom gmapupps.img si pa prvi,ki mu je to uspelo,ali pa imaš v samem FW spremenjeno ime,ali pa si se zatipkal
wink-1.gif

Za vse nove,pravilno ime je gmapsupp.img in ne (gmapupps.img)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
khm - hvala za opozorilo - zatipkal.

Sicer je več ali manj brezpredmetno - ampak vseeno moram.

Če delaš vse kot navaden user in npr. kupiš 250tko - na njej naložena CN EU (verzija nepomembna) je le ta bila v mapi gmapprom.img, potem se model spomni in dokupi AR na SD kartici - se pravi dobi to kot gmapsupp.img na SD kartici. Po mesecu dni pa dokupi SCG route na CDju in le to naloži prek MapSource - in mu jo naloži kot gmapsupp.img na napravo (ker MapSource drugega kot gmapsupp naložiti ne zna). In zdaj mi hočeš dopovedati, da taka "konfiruracija" ne špila?
17758-icon_confused.gif

Težave "pokrivanja" in težave pri preklapljanju izhajajo predvsem iz tega, da niso:
1. bile naložene basemap oz. je v basemape bilo "kr neki"
2. gmapoem.img je znal tudi "jeziti"

Se pa strinjam s tabo, da če si nekomu dal v roke zadevo, ki je imela "samo" gmapprom in gmapprom1, nisi potem imel težav, ko si je model nekaj sam nalagal preko MapSource (v moje primeru so potem jokali kam so izginile karte
crazy1.gif
).