Velikonočni brancin na žaru

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ker je ob veliki noči vedno na mizi precej suhega mesa, se meni počasi omenjene reči počasi začnejo upirat, ker jih je preveč. Sobotno vreme je bilo kot nalašč za preiskus kamina na vrtu:) Nikoli se ne ve, če se ni od lani kaj pokvarilo. Tako sem se v petek naslikal v Leclercu in kupil par brancinčkov. Že dalj časa ugotavljam, da imajo v Leclercu odlične ribice, veliko izbiro, predvsem pa so veliko cenejše kot v ribarnici na tržnici.
Brancine so mi že v štacuni očistili, tako da so bili že skoraj pripravljeni. Tako kvalitetno belo ribo, kot je brancin, orada, romb, zobatec... z prevelikim začinjanjem samo pokvarimo. Zato sem na ribice vrgel samo pest grobe soli, obrnil in ponovil vajo in pripravljene so bile za na rešetko. Nobenih drugih stvari ni potrebno.
Kar pa se tiče ognja - če ni pravi lahko ribo zelo hitro popolnoma uničimo. Zakurimo pošteno, najboljše kurivo je trta, vendar jo jaz nisem imel. Če ni trte ali drugega primernega polena, ki da visoko temperaturo si lahko pomagamo tudi z oglejem. Nikakor pa ne samo z briketi. Briketi dajo premalo temperature. Jaz sem jih imel nekaj še od lani, pa sem jih porabil, vendar pa je glavnino predstavljalo oglje. Ko zadeva pošteno greje damo na vročino rešetko, pustimo ene 5 minutk, da se pošteno segreje, premažemo z oljem in damo še za kako minutko na ogenj. Tako pripravljna rešetka je sedaj primerna za ribice:) Naložimo jih na njo in postavimo nad oglje. Moje ribice (okoli pol kile po komadu) so po 7 minutah potrebovale rotacijo , še pet minutk na drugi strani in na krožnik:) Bile so odlične.
Da pa ne boste govorili, da samo nabijam si lahko pogledate rezultat v obliki slike:)

[image]http://www.mobisux.com/old/ubbthreads.php?ubb=download&Number=49395[/image]
 

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Zgleda mamljivo
cool-1.gif