Vibracije potujejo po betonu oz konstrukciji, zato se zagotovo sliši iz 15. nadstropja tudi do prtličja. Višje ko greš, bolj se sliši, kar je logično. Vseeno je pa zvok bolj nadležen, če nekdo štema štuk ali dva višje kot pa če ti nekdo štema v tvoji sobi pred tabo. Enkrat sem bil pri doktorju, slučajno so ravno takrat delali tam na novo rentgen. so štemali beton za odtoke ... bili so na drugem koncu, zračne linije dobrih 50m stran, pa se je tako slišalo, kot da se bo vsak čas cela zgradba podrla. Enako, ko sem bil pri kolegici na obisku ... en par štukov višje štemal, pa to je ružilo da se niti nisva mogla normalno pogovarjati.
Sicer pa, ne vem no ... jaz sem si tudi že hišo prenavljal, in sem imel veliko več za štemati, kot blokarji sobico ali dve ... en dan sem si vzel, da sem natančno preučil kam vse štrom potegniti ko sem natuhtal in si zarisal, sem vzel štemarco, pa v parih urah vse zaštemal. Pač ne greš na dolgo pavzo večkrat, kot to nekateri počnejo. Kupiš si tiste slušalke, očala pa masko, pa tako dolgo štemaš, dokler štemarca ne pregori, vidiš pa od samega praha več nič. Tako se to štema ... ne pa zdaj malo, pa čez eno uro spet malo, pa čez par ur spet malo.
Je prišel majster za vodovod pa za centralno ... mi je povedal kje bo vse potegnil vodovod, odtoke pa cevi za radijatorje, pa sem lepo zaštemal, vse v kakšnih sedmih urah, od tega sem mel med vmes dobre pol ure pavze. Štemanje za štrom pa odtoke in centralno je sicer delo majstrov, jaz sem pač to sam naredil, ker mi ni za prenašati ljudi, ki bodo eno stvar, ki se lahko zaštema v desetih minutah, bodo oni štemali pol ure. Najbolj na živce mi grejo privatniki, ki so plačani na uro, pol pa delajo to tako počasi, da ne veš ali bo doktorad naredil iz tega, ali pa se bo penzijo včakal pri hiši.