velik problem - pls help

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
no, par mesecev nazaj, ko je menjaval sprednje diske, mi je mehankar cist oglodal ene vijake tam (sestkotne, drzijo kao tisto, da disk ven ne pade al neki podobnega) in mi seveda nic povedal.
ko sem mu zdaj sel zatezit, je bil odgovor nekaj v stilu nema racuna nema ??? (garancije?
crazy1.gif
), k je bilo brez racuna, k je avto vreden bolj malo.

kako se da to ustimat (so baje kar fajn ze obglodani), a bi s kaksnimi rorcangami slo? alpa vrtanje v vijak?
kuk okvirno bi me to prislo, da mi mehanik ustima?
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, upoštevaj nasvete predhodnikov.

Tistega mehanika pa nekam nabij. Pa vsakemu, k veš, da vozi k njemu povej svojo zgodbo... vglavnem naredi mu čimveč škode.

To gre men najbl na živce. "ja ja, se bova zmenila brez računa" (kao ceneje), pol ti pa tako pribije... žalostno. Pa tisti trenutek, k je silil tisto pištolo na šraufu je vedel, da bo zajeb.al, če bo nadaljeval...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ja čaki mal, zato je bilo pa toliko cenej. Saj ni namenoma zajebal. Če hočeš strokovno opravljeno delo, s pravim orodjem in z garancijo potem veš kam peljat in koliko plačat.

lp

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Naceloma so (vsaj pri mojih avtih) tisti vijaki s konusno glavo in tudi ne gledajo ven iz diska.
Za odvit taksne vijake se ponavadi uporablja udarni izvijac - ce bi mehanik z njim delal, vijakov ne bi unicil. Ce pa jih je ze unicil pri odvijanju bi lahko dal druge. V kolikor pa jih je unicil pri zatiskanju, je nesposoben na kvadrat.

So pa tudi na pooblascenih servisih pocarji, tako da moras biti pazljiv tudi pri izbiri pooblascenega servisa.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pa zakaj bi ti sedaj to odvijal če je vse v redu? Pusti če avtu nič ne manjka, sicer pa daj gor natični ključ ta bo verjetno prijel v skrajnem primeru pa se gor navari matica in se odvije ter da nove vijake

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
povrtaš in daš druge. kje je problem?
seveda če misliš tista dva mala torxa ki držita disk gor

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

ma to bi bilo pomojem dobro čimprej sanirat, da ne zarustajo kje potem bo pa res problem dobiti jih ven.

lp

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Jst sm lihk danes menal diske na meganu. Drugače pa čimprej vn vijake. Tm okrog diska je več vijakov tko da čist 100% ne moremo povedat kaj naredit