Večnamensko orodje

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
v teoriji se obnese odlično, praktično pa je delo s takim strojčkom zamudno in nerodno. No vsaj jaz sem imel tako izkušnjo, ko sem odstranjeval star linolej ter lepilo s sten v neki stari kopalnici.

Če nisi nek profi, ta denar pršparaj in ko boš imel neko opravilo za narediti, kupi namensko orodje npr. od Alpha tools. Boš veliko več naredil kot pa s tem...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ker sem vrsto vrsto strojčka potreboval skoraj za enkratno uporabo, sem kupil ID tools v Interdiskontu (cenena, kitajska zadeva), poleg pa še kvalitetno rezilo Bosch.
Za manjša dela, je lahko izredno koristen, pri večjih, kakršne opisuje 'Rajc', pa verjetno res ne.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če misliš s tem odstranjevat barvo in onih štokov, potem pozabi
grin1.gif
.

Jaz sem barvo grel, da sem kaj dol dobil. Groza kako to drži...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ne boš verjel ampak res sem mislil zbrusit s temle...pa še prašilo se ne bi toliko zato mi je všeč. Poleg tega bi rad ene fuge ven zmetal s tem orodjem...zato bi ga kar nabavil.

Ampak zdej me pa vsi tako strašite da res ne vem več kako bom spravil ven fuge in zbrusil barvo s podbojev.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
barva se vpije v les, tko da moreš praktično kar par milimetrov odburist in en kup papirja zamenjat, ker prvi sloj, ko je samo barva se full hitro zapaca papir.

najhitrej in najcenej je, da za na fibrco kupiš brusilni nastavek/disk, ki ima spodaj ježka. S tem pa pol leti in seveda se žal tut fejst kadi.

s tem multiorodjem se jst ne bi spravu barve brusit.

13. jul 2011
2.677
626
113
Točno tako, kot je rekel @Fusion, barva hitro zapaca brusni papir.
Jaz sem najprej postrgal barvo z lavacolom, šele potem pa zbrusil z brusilnikom.
Če hočeš staro barvo v celoti odstraniti, je kar nekaj dela.

13. jul 2011
2.677
626
113
potem je stvar lažja - pobrusit z vodobrusnim papirjem, očistiti s topilom in pobarvati
Če hoče pa barvo dol, potem pa lavacol ali pa fen

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Imamo doma napravico na prvem linku - na papirju je stavr OK, v praksi je pa zelo cortkana - Sem rezal podboj vrat, gre zelo počasi, pa "samo" 4cm gre lahko v globino - če bi imel samo en podboj, bi mogoče se pomatral.

Stvar je, če mene vpraša, namenjena kakšnim modelarjem, ali pa zelo finim delom - vsekakor pa ne pride prav pri večjih zadevah. Jaz sem recimo iz dile ven izrezal žebelj, za to je pa OK
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži, da je uporabna pri manjših delih.
Tako, kakor za izkop temeljev ne bi uporabljali lopatice ('kele') tudi za večje posege ta strojček ni uporaben.