Večjedrni CPU vs. Adobe Premiere CS3

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Tole sicer nisem vedel kam naj nalepim, saj gre 50:50 za SW:HW...

Sem pa optimistične sorte in upam da se da dilemo rešiti softversko...

Torej, na šihtu sem na Intel P4 3GHz, 2GB rama, XP 32bit, naložil testno verzijo Pr CS3. Dela vse fino, vendar ko dam rendering in mora procesor začeti delati zares, cpu pride le do 50%. CPU0 je torej na tistih navadnih 5-15%, CPU1 pa na 49-50%. Seveda gre za Hyper-threading in ne dvoprocesorski CPU.
Zdaj ne vem, a se to mora kje posebej uklopit, da začne delat kot mora - CS3 pa menda že podpira večjedrne procesorje. Morda v BIOSU? Sier sem že pregledal, nič našel in mi je zdaj padlo na pamet da morda pa plata česa ne podpira, ampak v Process Explorerju (in prej task managerju) mi kaže pač dva threada.

To niti ne bi bil problem, če jutri ne bi moral oddati zahtevka za nov comp - s štirijedrnim cpujem Q6600, in zdaj se sekiram če se mi to sploh splača, če Pr morda tudi tam ne bo deloval tako kot je treba...

Ma kdo izkušnje s tem?

lp

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz vem da se hyperthreading vklopi v biosu. Ampak ne vem , če je pri tebi to problem

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ti kaže dva CPU-ja, potem je HT očitno vklopljen.

Vprašanje je, če Premiere podpira več threadov.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
PDF podpore premiere verzij določenim specifikacijam. Ni pa rečeno, da je tvoje početje zmožno dvoprocesnega načina dela. Tudi v photoshopu so razlike le malenkostne.

INTEL hyperthreading - tu imaš orodje za preverit, če imaš v računalniku omogočeno zadevo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da ga narobe razumete.

on ima sedaj kao dva jedra na procesorju in en mu dela s 15% drugi pa s 50%. On pa bi rad, da mu oba delata s 100% ali vsaj 90%, in bi tako premier prej končal delo.

boji pa se, da bo kupil novo kišto s pravimi 4jedri in bo premier enako izkoriščal moč kot na stari mašini, se pravi vsako jedro samo par % namesto vsako jedro z 90%. v praksi naj bi to pomenlo veliko hitreje narejeno delo.

slišal sem da naj bi CS3 znal delat z več procesorji oz. jedri, CS2 pa ne najbolj. In CS3 je dosti okleščen tako da žal ni primerljiv s celo verzijo.

nova kišta in cela verzija CS3 pa bi po mojem moglo delat, žal pa nimam izkušenj s to kombinacijo.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Točno to Fusion.

Tudi meni se zdi, da bi nova zadeva morala funkcionirati. Ker v primeru nefunkcioniranja bi bilo potem bolje kupiti dvojedrni cpu, ki vsaj dela na 3GHz (v primerjavi s 4 jedrnim na 2,66GHz).

Nisem pa prepričan, če je res razlika med demo in full verzijo, saj demo verzijo lahko nadgradim v full, tako da gre za isti program. Zdaj če so to samo programsko zabremzali in se sprosti po registraciji so pa tut mal smešni...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko sem primerjal celo CS2 in demo CS3 je bila cela verzija CS2 močno v prednosti (razni formati za obdelavo in izvoz), tistih par ekeftov ko sem rabu so bili v obeh, orignal CS2 ni znal odpreti projekta narejenega v demo CS3.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Ta drugi iz googla

Citat:
But, not to despair, because CS3 now takes advantage of multi-core processors for rendering, which will greatly speed up key areas of your editing workflow

LINK Sicer je nek blog ampak tko na hitro zgleda da ve kaj piše.
nahrung002.gif

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, saj že v pdfju, ki ga je linkal sbor z adobove strani piše, da to že cs2 podpira, v cs3 pa so to še izboljšali.

Zanimivo, da mi je danes, ko sem dal renderiranje nekega daljšega fajla in sem potem gledal v Process Explorerju, včasih delal s samo enim cpu včasih pa z obema, kot bi vklapljal in izklapljal.
Vmes pa nisem nič počel na računalniku - sem debatiral s sodelavcem in je nenadoma iz enojedrnega preklopil na dvojedrnega in nato po kaki minutki spet nazaj in tako naprej.
Upam, da pri novem teh težav ne bo.

lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
orignal CS2 ni znal odpreti projekta narejenega v demo CS3.

Probaj dokument shranjen v wordovem formatu za office 2007 odpreti v wordu 2003... mislm kakšne mate to nekateri ej
bonk.gif

Itq da ne more stari vedet, kako bo nov shranjeval projekte, če novega še niso naredil, ko so starega ven dal
crazy1.gif

Sicer pa upam, da bo res delalo z večimi jedri... da bo vsaj vredno računalo menjat, ker zdaj sem še na staaarem socketA
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
.. nenadoma iz enojedrnega preklopil na dvojedrnega in nato po kaki minutki spet nazaj in tako naprej...
... kasneje izbrisano, ker sem napisal neumnost...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
orignal CS2 ni znal odpreti projekta narejenega v demo CS3.

Probaj dokument shranjen v wordovem formatu za office 2007 odpreti v wordu 2003... mislm kakšne mate to nekateri ej
bonk.gif

z manjšim popravkom se da
wink-1.gif

nisem nikjer rekel, da je pa zato premier butast ker ne zna odpirat, samo povedal se mu, morda bi mu prav prišlo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
To je normalno, ker tako špara z energijo, oba procesorja delata hkrati samo ob večjih obremenitvah. Mislim da se da to v biosu izklopit.
Kje si pa to slišal ???

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Mislim da sem malo zajebu...
redface-1.gif

V glavnem, če proc ni obremenjen deluje na polovični frekvenci, če pa je obremenjen pa na polni.
To sem tudi čekiral sprogramom, ki kaže trenutno frekvenco proca in je res skakala iz 1.8 na 900MHz (imam 1,8GHz Core2duo).

Nazadnje urejeno:

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Že že, vendar pri meni to naredi sredi renderiranja. Recimo če renderira skupaj 10 minut - prvo minuto dela samo CPU1, potem preklopi na oba (še CPU0), tako oba delata dve minuti, nato CPU0 preneha za kako minuto, pa spet ponovi vajo.
S tem ko rečem preneha, mislim na to da ne dela na 90-100% ampak na tistih "idle" 5-10%.

Mislim, da ni potrebno poudarjati, da gre pri video renderiranju vedno za polno obremenitev procesorja...

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Ma to so mogli naredit da windowsi dobijo vsake tolk mal procesorja zase, če ne bi takoj pisalo "not responding"
grin1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
hm, malo offtopic sicer... ampak, a se da v teh novejših narest a-b editing?? Ker sem se ful navadil na tisto, oziroma, je tu kak alternativni način? Tisto v eni vrstici se mi ne dopade preveč...
Pa kako naj ga prepričam, da mi bo znal importirat filmčke posnete z mobitelom, ki jih sicer računalnik zna predvajat (a morm premieru prou kake ekstra kodeke inštalirat?)

lp
Peter

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
hm, malo offtopic sicer... ampak, a se da v teh novejših narest a-b editing?? Ker sem se ful navadil na tisto, oziroma, je tu kak alternativni način? Tisto v eni vrstici se mi ne dopade preveč...
Ne bo slo... Zal.. Se pa dokaj hitro navadis, verjemi. V sluzbi delam se na 6.5, ampak mi doma ni problema "presaltati" na PRO.

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Pa kako naj ga prepričam, da mi bo znal importirat filmčke posnete z mobitelom, ki jih sicer računalnik zna predvajat (a morm premieru prou kake ekstra kodeke inštalirat?)
Sam ponavadi vse formate pretvorim v DV AVI in jih sele potem obdelujem. Pretvarjam pa z Canopus Pro Coder.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hm... meni se 6.5 zelo dopade, pa še real-time preview ima, kar ne vem, če so obdržali pri novejših verzijah? Sicer sem pa to novo inštaliral, ker naj bi imel boljši exporter za dvd...

lp