Vecfunkcijski tiskalniki za domaco rabo?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Imam eno vprasanje, sosed me je prosil da jim nabavim en vecfunkcijski tiskalnik, ker doma potrebujejo tiskalnik pa skener. Torej tega je precej, sam kaj ko jaz nisem kupoval teh zadev ze miljon let. Zanima me ali je kaj vazno kaj vzamem, torej za podoben denar (v rangu od 60-80 EUR) je vseeno ali je bolje gledat kaj pa vem, Epson, HP...

Vem da je bilo se vcasih kao pri HP problem, ker so bile inkjet glave na kartusah in so bile kartuse primerno drazje od drugih. Kako je zdaj s tem? Kako je z neoriginalnimi kartusami? Se jih dobi za vse mozne tiskalnike?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
ko sem jaz bil v podobni dilemi in sem vohal okoli, bral razne teste ipd., se je zelo hvalilo canon, katerega sem na koncu tudi vzel. Sem izredno zadovoljen z njim in že od prej imam dobre izkušnje. Skener iz leta 2000 še zdaj dela ko raketa

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Zdaj gledam naprimer Canon Pixma MP140 in Epson Stylus SX105, oba sta vstopna modela za podoben denar. Mislim da sta za domačo rabo čisto primerna. Zoprno je za druge kupovat. Pa zvečer ga hoče že imet.
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Med tema bi vsekakor raje vzel Canona, sem ravno mislil predlagat MP190. Upostevaj pa da so tiste kartuse majhne in zasoljene.
Pred nakupom naj preveri ceno kompatibilnih kartus (ce misli kupovat) in ce imajo originalne kartuse chip.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
V Monitorju so Epsona SX105 cist spluval glede pocasnosti in glasnosti. Sem pogledal Canona MP190 in je kul, malo vec funkcij ima od MP140, sam k na ceneje.si pravi, da ga nimajo nikjer na zalogi (da ga lahko dobim se danes v LJ).

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
V Monitorju so Epsona SX105 cist spluval glede pocasnosti in glasnosti. Sem pogledal Canona MP190 in je kul, malo vec funkcij ima od MP140, sam k na ceneje.si pravi, da ga nimajo nikjer na zalogi (da ga lahko dobim se danes v LJ).

Biring ima zagotovo se kak kos. Delajo do 16h.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
canon mp210 oz. sedaj mislim, da se lažje dobi mp240.
original kartuše so drage in tist kar dobiš zraven so zelo majhne. se pa da kartuše filat z inekcijo.

punca ima mp210 in z inekcijo fila kartušo, no sedaj je samo črno. bo pa tut barvno potrebno kmal, upam, da se tut da:)

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sem klical v Biring in imajo MP210 za dobro ceno, sam mi kao priporoča raje MP540, ker ima ločene kartuše in je posledično tiskanje ceneje. Sam nisem zasledil na netu, če se za MP540 dobi kompatibilne kartuše.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Sem klical v Biring in imajo MP210 za dobro ceno, sam mi kao priporoča raje MP540, ker ima ločene kartuše in je posledično tiskanje ceneje. Sam nisem zasledil na netu, če se za MP540 dobi kompatibilne kartuše.

Hmm... o tem raje 2x razmisli.
Kompatibilne za to serijo nimajo cipa in ga moras preseliti z originalne, zgubis tudi (sicer uporaben) status monitor. Refill originalnih je pa sploh packarija.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Torej, v veliko pomoc bi mi bilo, ce bi mi lahko dal enostaven odgovor

MP210 ima/nima kompatibilne kartusa
MP540 ima/nima kompatibilne kartuse

Oziroma pri katerem moras seliti cip? Pa ce se ves kje se da kupiti kompatibilne kartuse bi bilo sploh super.

In posledicno, kaj bi bilo potem bolje vzeti?

Hvala

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Preveri oznako kartus pri printerju. CLI/PGI imajo cip in poceni tisk pozabi.

Pri teh imas 3 moznosti:
a) refill orig. kartus na iglo-> zgubis status monitor, napolnis lahko samo polovico kartuse, zapaca se, barve niso 100%
b) kompatibilna + selitev cipa -> zgubis status monitor, bp poskodujes cip, barve niso 100%
c) kompatibilne z cipom -> na testih je bila zalost

Obstajajo se dodatne opcije (kit, resetter, ...) ampak so se drazje od zgornjih. Sam imam tak en tak printer ampak ze zaradi medijev uporabljam original. Mislim da je bila tvoja prva izbira za zacetnisko uporabo boljsa...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
OK, hvala ti.

MP210 ima enake kartuse (PG40/CL41) kot MP140 (pa se cenejsi je pri Biringu - imajo trenutno akcijo in je cenejsi od MP140).

B81

22. jul 2007
37.610
10.903
113
Epson Stylus SX600WF z Wireless zadevo.

Ker je zraven fax, stoji spodaj pri telefonu, če kaj rabim pa sprintam iz laptopa v moji sobi.

V Comtronu je bila akcija nekih 160 eur, preveč za ta denar....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

a) refill orig. kartus na iglo-> zgubis status monitor, napolnis lahko samo polovico kartuse, zapaca se, barve niso 100%

Zakaj bi moral napolniti samo do polovice? Kaj so posledice, če napolniš na polno?

status monitor res izgubiš. Če tiskalnik uporabljaš 90% za ČB tisk texta pol tist odtenek črne niti ni pomemben(če ga sploh kdo opazi), Pacanja je mal le prvič, pol skužiš sistem gre bp.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
ker je container razdeljen
9db2_2.JPG

Vecina tanka zgoraj pod nalepko in zadeva se tako napolni do polovice. Na drugi strani lahko z iglo barvo malce porazdelis po celi povrsini spuzve ampak se ta zelo rada sesede kot na sliki.