Več istih procesov naenkrat

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Zanima me ali mi lahko poveste, če je kateri od mojih procesov virus ali trojanec, ter zakaj mi dela več istih procesov naenkrat?

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Čist sistem imaš.

svchost pa so vsak od drugega ''servisa'', en je od zvočne, en od mrežne itd. Če boš pa imel kdaj svchost zagnan pod svojim up. imenom, takrat bo pa virus (in to hudo nadležen).

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
taskmanager bolj malo pove. Jaz imam recimo polovico drugih procesov, kot ti. Vse odvisno od računalnika.

Raje uporabi hijackthis in analiziraj log...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Človek ne ve zakaj so svchost procesi, ti pa mu priporočaš naj analizira log od hijackthis
rolleyes-1.gif

Sicer pa nima nekih neznanih procesov - ati grafična, nod32, java konzola, modem driver, security center... Marsikaj je odveč, ampak ni pa nič ''umazanega''.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ne, sej mu ni treba samemu analizirat logov.
smile-1.gif

Res je, v Task Managerju ne zgleda kot da bi mel karkoli umazanega. Seveda pa se da procese skriti, tako da se jih v task managerju ne vidi. Jaz ob novi inštalaciji winsov takoj po defaultu namestim še Process Explorer. Ravno tako Microsoftova zadeva, je pa huda izboljšava Task Managerja. Ker tok podatkov, ki jih tam dobiš o posameznih procesih niti KGB nima
wink-1.gif