VB makro za tiskanje v excel

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Zna kdo napisati makro,ki bi v excel natisnil le določene območje celic npr.A10:D20 ali pa da bi natisnil list brez slik,samo tekst.
vem,da se da narediti območje tiskanja v excel,samo imam problem,ko poskušam narediti dva,en za celo stran slike in tekst,drugega pa samo za tabelo,ki je v sredini lista,sicer deluje,samo mi natisne tabelo v zgornji kot lista in ne ostane spodaj kot bi rad

lp in hvala

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kot prvo - premalo natančno opisano kaj točno bi rad. (Ne to, da hočeš macro - ampak kaj točno naj macro naredi.)

Kot drugo - kateri Excel? 2003, 2007 ali 2010?

Ne glede kateri - poišči pod "Možnosti" - "Tiskanje" ali "Dodatno" - imaš polje kjer mu lahko dopoveš, da NE tiska slik.

Glede "postavitve" tabele - če z zgornjo rešitvijo ne boš rešil ("brez slik") poglej na postavitev strani in z robovi uredi kje hočeš imeti natisnjeno tabelo.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Imam že napisan makro za tiskanje lista,izdelal sem gumb ko kliknem naj mi natisne list in ne rabim iti pod datoteka/natisni itd.
V to kodo bi rad dodal naj natisne le neko območje celic.
Tisto glede nastavitev robov pa itak vem,da se da nastaviti,samo je problem,ker 1x tiskam cel list z slikami,drugič pa samo tabelo in ne morem tega ročno prestavljat vsakokrat.

hvala vseeno