Varovalko je naenkrat začelo metati ven..?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Doma se nam je začelo dogajati, da ko na pečici vklopimo 2 greli (recimo vroči zrak + zgornje) vrže ven varovalko.
Glede na to, da je na tej varovalki samo pečica, ki je ista že 5 let in se to prej ni nikoli dogajalo me zanima, če je možno, da se je varovalka pač sčasoma pokvarila? Je pa 16A, tako kot vse druge v hiši..

Hvala!

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Pokvarila se je pečica in / ali napeljava. Varovalka, kot vidiš, svoje delo pravilno opravlja.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Čeprav tudi jaz sumim na pečico in/ali napeljavo, pa tudi varovalke nimajo neomejen rok trajanja. Še posebej avtomatska, za katero sklepam da jo ima avtor članka.

en od grelcev zna biti vzrok. Probaj zalaufat pečico samo na spodnje grelo, nato še na zgornj, da boš videl kater je problematičen. Varovalka je pa okej

če ti pa vrže varovalko ven ko je pečica že topla, maš pa nekje kako poškodbo, slabo, poškodovano izolcaijo in posledično pride (ko se segreje) do nekega tokokroga - kratkega stika

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz
Ravnokar sem zamenjal varovalko (ja, je avtomatska) in sicer tako, da sem samo prevezal iz pomivalca na pečico in obratno.
Res ni bila kriva varovalka, takoj je začelo v varovalki sikati sk sk sk... in bum jo zabriše ven.. Napeljavo sicer dvomim, ker je hiša stara le 8 let..

Krivec je zgornje/spodnje grelo - ali mislite da ga je potrebno menjati? Jao, pa neka super tuper pečica De Dietrich?
confused-1.gif