Ja samo te niso vredu za oči. Priporočajo čisto navadno.Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz imam varčno žarnico (Osram, made in Germany) že vsaj 10 let. Mislim, da sem bila še v osnovni šoli ko sem si jo kupila, se pravi da lahko še prištejem kako leto zraven. Imam jo pa v namizni lučki, ki je dost prižgana in sem super zadovoljna z njo.
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Jaz imam varčno žarnico (Osram, made in Germany) že vsaj 10 let. Mislim, da sem bila še v osnovni šoli ko sem si jo kupila, se pravi da lahko še prištejem kako leto zraven. Imam jo pa v namizni lučki, ki je dost prižgana in sem super zadovoljna z njo.
Citat:
Kakšne žarnice pa zdaj talajo na elektru, jo je šel že kdo iskat?
Citat:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
pa saj jo ne gledam, vedno imam obrnejno proč, tako da žarnice ne vidim
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Pri nakupu glej tudi na barvo svetlobe in v kateri "razred spada"
To vidiš po številki ki je ponavadi odtisnjena na žarnici in je ponavadi 3 mestna...
Za bivalne prostore mora biti prva številka vsaj 8... Drugi dve številki sta pa ponavadi barva svetlobe...
Za industrijo je zadosti 6-8
za grobo industrijo 4-6
2-4 pa so bolj ali manj neuporabne (v to skupino spada večina no name poceni varčnih žarnic)