Vandalizem v stanovanjskem bloku

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Danes sem bil s kolegom, ki je neke vrste koordimator v svojem bloku. Potarnal mi je, da razlicni sosedje namerno vandalizirajo novostimv bloku. Najbolj bizarno se mi je zdelo, ko so vgradili kovinska vrata, nato se je pa en od sosedov odlocil, da so vrata slabo namontirana, zato je s pilo popravil utore kljucavnice. Vrata sedaj slabo tesnijo, ne zapirajo se pravilno, kar je pa najhujse, zradi nestrokovnega posega, izvajalec noce priznati garancije. Ve se kdo je bil in tudi priznal je, da je to storil, ker se po njegovem mnenju vrata niso praviono odpirala in zqpirala. Kaj narediti s takim zaostalim clovekom? Popraviti vrata na njegove stroske? Prav tako mu nekdo namerno na steno nanasa odtise cevlje, ko je zunaj dez pq nekdo nanese blato na sveze prepleskane stene. Kako mu lahko pomagam?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Na žalost zelo težko... Mi imamo v bloku paciente, ki imajo pse, vzgojene po vzoru lastnikov. 1x/teden lužica v hodniku, 1x/mesec kupček... seveda noben za svojim (nič krivim) ščenetom ne bo popucal. Zaenkrat se stvar blaži z opozorili, zaležejo pa ravno za en mesec, potem pa jovo na novo.
Za popravilo vrat bi izstavil račun človeku, ki jih je namerno, nestrokovno uničil... Vendar dvomim, da se lahko to stori brez pravdanja, ki pa je drago in dolgotrajno...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Al pa un k skos na oknu visi pa špega dol
grin1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Bolj me je zbodlo "ki je neke vrste"

Morda je to samooklicana funkcija, ki jo nekateri stanovalci ne odobravajo in svoje nestrinjanje izkazujejo s "hojo po steneh".

Sicer pa uničevanje skupne lastnine je večplasten problem, ki ga ni možno tako zlahka zatreti sploh pa v večjih blokih.
Mislim, da ni vredno izgubljati živcev. Kjer se osel valja dlaka ostane.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ma kakšna samooklicana funkcija?! Izvolili so ga na hišnem svetu in pripada mu neko minimalno mesečno nadomestilo plus nagrada na koncu leta, če se stanovalci s tem strinjajo. Ko sem ga poslušal, sem razumel kot neke vrste hišnik z bolj fancy imenom. Če je kaj pokvarjeno, popravi on ali pa pokliče ustrezne izvajalce.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi: Kako mu lahko pomagam?
Predlagaj mu namestitev 'fake' nadzornih kamer in nalepk "objekt je pod video nadzorom"
Z malo sreče bo nekaj let mir.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Tole dvomim da bi šlo, ker verjetno gre za skupno lastnino in bi bila potrebna vsa dovoljenja od stanovalcev...samo razmišljam v tej smeri, naj kdo popravi če napačno..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Imaš prav, Ice - za lažne kamere ('fake') verjetno res ni možnosti, na to nisem pomislil...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ

Jaz sem mu svetoval naj pokliče izvajalca, ki bo popravil vrata, nato pa strošek dodati na skupno položnico kot odpravo vandalizma. In tako za vsako sranje, ki ga sproducirajo imbecili.