Vandalizem v bloku?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
V bloku se je zadnje čase začel pojavljat vandalizem. Izvaja ga po vsej verjetnosti skupina mulcev starih med 15in 20 let,ki pa niso stanovalci bloka. Očitno pa imajo navezo z nekim starejšim najemnikom proti kateremu že teče postopek za izselitev. Mularija kadi na stopnišču, brca v steno, razbija stikala, stekla,prazni gasilne aparate, uničuje poštne nabiralnike, ščije pred dvigali....
Kako naj ukrepamo v bloku? Hišnik, večinski lastnik in upravnik so že obveščeni. Prejšnji teden je bil celo nek sestanek,za katerga so nas obvestili en dan pred sestankom.
bonk.gif

Kaj lahko naredi policija če jo kličem naslednjič, ko jih dobim na hodniku s cigareto-travo...?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bodite bolj pozorni pri zapiranju vhodnih vrat, če imate tista vrata, ki nimajo zunanje kljuke.
Če je sedaj nevzgojena mularija, potem tudi z besedami ne boš kaj preveč dosegel.
Najboljš je, da se posvetujete s policijo in mogoče kakšna kamera v kotu tudi ne bi bila odveč, tako da imate video dokaz.

Sicer je tudi na dlani drug odgovor ampak ta lahko pusti posledice.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ne ostane vam nič drugega kot da vsi po vrsti začnete klicat na policijo. Če dobijo zadosti klicev, se bodo morali odzvati in bojo začel mularijo popisovat. Po parih popisovanjih bodo začeli letet plačilni nalogi, pol pa ne vem kako gre naprej. Sam kaj drugega itak nimaš na izbiro.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V bloku se je zadnje čase začel pojavljat vandalizem. Izvaja ga po vsej verjetnosti skupina mulcev starih med 15in 20 let,ki pa niso stanovalci bloka. Očitno pa imajo navezo z nekim starejšim najemnikom proti kateremu že teče postopek za izselitev. Mularija kadi na stopnišču, brca v steno, razbija stikala, stekla,prazni gasilne aparate, uničuje poštne nabiralnike, ščije pred dvigali....
Kako naj ukrepamo v bloku? Hišnik, večinski lastnik in upravnik so že obveščeni. Prejšnji teden je bil celo nek sestanek,za katerga so nas obvestili en dan pred sestankom.
bonk.gif

Kaj lahko naredi policija če jo kličem naslednjič, ko jih dobim na hodniku s cigareto-travo...?

Za kajenje trave? Nic. Glede teme, videonadzor varnostne sluzbe dela cuda. Strosek je par €/mesec.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
videonadzor je jac.
mamo v bloku satršev čebelico doo.

imeli smo zažgano klet, z znanimi storilci. sodišče jih je oprostilo
imeli smo uničene gasilske aparate, z znanimi stroilci. jih sploh tožili nso
imamo usrane stene, polomljene nabirlanike, razbite šipe, polomljena stikala.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Fužine
smile-1.gif
?

Sem 18 let živel tam in moram rečt, da je res cel kaos okoli vandalizma po določenih blokih. In ravno tako je (baje) piz*arije počela mularija, ki ni iz našega bloka. Isto je bilo s kolesarnico, ki so jo oropali do konca, še tiste 2 ponija in ene 2 seniorja so odpelal al pa frderbal.
Pol je bla debata na seji KS okoli kamer in je ene par fotrov prec v luft skočilo (in to točno tisti, ki so meli problematične mulce). Zdej po nekaj letih so naštimal kamere, ampak ni nič boljše, vsaj kolikor vidim.
V kleti smrdi po uscaniji, stene porisane, štekerje so k sreči kar na senzor naštimal, lift glihtako razfakan (čeprav obnovljen nedolgo nazaj, tudi stene so bile pred letom dni pobeljene), pljunki po tleh itd. Zdej so dal nove kaslce, bomo vidl kok cajt bojo zdržal.
Medtem ko grem recimo staremu fotru na obisk v jarše pa ni niti sledu vandalizma, stene so lepe, bele, lift ko nov, ni da ni.
Tam kjer zdej živim je manjši blok z večinoma starejšimi stanovalci in glih tako ni opazit vandalizma.
Očitno je to problem velikih blokov in naselij, kjer je veliko mularije, ki pa je itak z generacije v generacijo bolj prf*knjena in brezobrazna (zadnjič se je nek pokovc skor stepel z mojim fotrom za brezveze, še dobr da je fotr ornk dec in ga je hitr u red spravu, sam če bi bil pa kšn str ata pa prašajne).
Zdej, kako to rešit, se mi ne sanja. Pomoje najboljše ene parkrat poslat kakšno hordo goril in nagnat mularijo in đankije s stopnišč oz. od koder se pač zadržujejo, potalat par vzgojnih in bo mir. Policija itak ne more nič. Ali pač?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj lahko reces juznjaki, cefurji. nic ne zamerimo. ce ne znajo sami narediti reda v svojih vrstah, jaz ne delam prevelikih razlik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Vse je res, - Fužine, trenirkarji s kapuco, ki ob 11 dopoldne komaj gledajo (droga?!)

Dve leti sem v tem bloku in je bilo do sedaj mir. (mahjen blok, v glavenm penzionisti...)sedaj pa teh cca 5 mulcev v navezi s problematičnim starejšim najemnikom dela zgago.
Najraje bi ob vsaki priliki klical 113 samo ne vem kam to pelje. Danes so jih popisali, potem pa so se pogovarjali kakšne so sankcije v primeru trave in kako dobijo "ukradene" motorje nazaj. Haha me prav zanima kdo jih krade??? Na koncu sem imel občutek da bi jih policaji najraje nagradili za vzorno vedenje.....
Če bi poznal kako "bando" bi jim hitro dal za kak rezervoar bencina da se "pogovorijo".
Imam občutek da policija in sodišče res nič ne bo naredilo
AJA- kamer nimamo nimamo tko da...

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
A vhodna vrata mate stalno odprta, al so na ključavnico?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Dokler ti ne pridejo v stanovanje, se ne sekiri.

veš jaz se za svoje finance sekiram-če se ti ne, til ahko povem TRR
Po odgovoru upravnika krijemo škodo stanovalci!

Ko bodo prišli v stanovanje ali se spravili na avto pred blokom bom iskal drugačne rešitve
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Sam toliko v vednost
Od obiska modrih angelov je v bloku bolj ali manj mir. Mularija se je preselila v sosednji blok, problematičnega najemnika mislim da ni več, tko da upam, da pri tem ostane....

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
me veseli da se je uredilo, ce bojo spet tezave pa..

Citat:
poslat kakšno hordo goril in nagnat mularijo in đankije s stopnišč oz. od koder se pač zadržujejo, potalat par vzgojnih in bo mir.

ni potrebe po hordi, 1 bo dovolj, sem skoraj 100%. poznam celo primere, ko so se stvari uredile samo z telefonskim klicem, pa so bli v igri kao neki tezki frajerji.

Nazadnje urejeno:

brancin

Zelenc'
27. apr 2008
19
0
1
Domžale
Samo presel se drugam. To sem že jemal .Dons imam mir. Policija je goli k..ac. Jaz sem jo poklical 54 krat.Ni blo za zdržat,Muzika ampak una cel dan.Gre pa nekako to jaaaaaaaaaoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo tak je cel komad.Zdej mam mir .

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.185
7.050
113
Tudi jaz raje dajem 200 eur vec mesecno za najemnino, kot pa da zivim v bloku/stolpnici kakega vecjega naselja. Sem zivel s starsi v mostah in je bilo 20 let tega sranja dovolj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Jaz sem sicer čist zadovoljen, je pa res da sem prej 30 let bil na kmetih....in da je tomoja prva blokovska izkušnja. Edina zadeva o kateri bi razmislil je to da ne bi imel odprtega pogleda na cesto, ker me moti hrup. Sicer okna rešijo zadevo, samo imam raje odprta okna, vsaj poleti. Če pa nimaš odprtega pogleda, ti pa sosed iz sosednejga bloka gleda na mizo in v posteljo....in potem si v dilemi...