Vakumsko popravljanje udrtin od toče

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Zanima me ali drži, da po vakumskem popravilu udrtin od toče na mestu udrtine lak rad poči? Kaj je bolje klasično - mehansko popravilo ali pa vakumska metoda?
Lep dan vsem skupaj...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ni vakumskega popravila. Ali bo lak pocil je odvisno od poskodbe, pri popravilu ostrega kota je vidna razpoka neizbezna.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Kako ni vakumskega popravila?

Ni ga. Kakšno pa je vakumsko popravilo?
confused-1.gif

Očitno nekateri še niste videli kako se popravljajo poškodbe od toče.
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Z vakumom lahko tebi punca naredi kaj lepega, nikakor pa se ne da popravljat udrtin od toče.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Zanimivo se je dogajalo pred leti v prodajalni fiatov v Novi gorici!
Trije Italijanski mojstri popravljajo avtomobil stolčen od toče. Jaz pripeljem tja nek avtomobil, ker pa imam čas sem se vsake toliko časa malo približal mojstrom, da vidim kaj počnejo. In glej zlomka: vsakič ko sem se približal, so oni nehali popravljati, ko pa sem se oddaljil so spet pričeli z delom. Kot da bi se bali da se bom kaj naučil od njih. Imeli pa so postavljene stojala z neonkami okoli in okoli vozila. Kot je kazalo tako vidijo rezultat dela.
Takrat je bilo stolčenih veliko novih vozil znamke Fiat.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Nedolgo tega sem v hrvaškem Avto klubu bral o popravilu s suhim ledom, ki je ohlajen na -72 stopinj. Deluje na principu krčenja pločevine pri ohlajanju: avto segreješ na soncu in "zmasiraš" z suhim ledom. Rezultati nisi bili ravno navdušujoči, ampak so bile poškodbe tesrnih avtov malo večje, kot luknjice od toče.

Je pa to diy varijanta, suhi led prodajaja nekdo v sloveniji, po odprtju embalaže ga je treba porabit v 1 tednu, cena skupaj z rokavico, ki prepreči ozebline je nekaj 10€. Ime prodajalca sem žal pozabil :-(

B.

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
tole s suhim ledom pa zlo pocen izgleda, 4kg tega ledu pride 15€ (http://vinoreka.com/SUHI%20LED.html) tale je bolj za druge namene ampak kaj veliko drugače ne more bit.
je že kdo videl kakšne rezultate popravljanja s tem?
kaj bi blo bolje izvlečenje ali led

mr_

Guru
20. sep 2007
9.409
2.764
113
fen mislis? po moje da ja:)

Sej je bla ze tle na alterju debata enkrat o tem, sm pozabil naslov. CO2 sprej naj bi se dobil v v Conradu, mislim da. Jst si se nisem vzel casa za poskusit. Alternativa je CO2 gasilni aparat. Osebno pa mislim da tudi plin za polnit vzigalnike, sam to zna bit krepko drazje.

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
fen že imam:)
sam to pa res lahko vprašam kje polnimo gasilne aparate tam bi se dal dobit verjetno tud kaj manjšega,gasilni aparat preveč na široko šprica, verjetno je treba sam tisto pikco od toče zadet da je kakšen učinek

mr_

Guru
20. sep 2007
9.409
2.764
113
Najpomembneje je, da je obrnjen navzdol, da pride ven v tekoci obliki in s tem hladnejsi.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.564
3.930
113
Tiste čase ko je bilo tole s fiati so še zelo redki popravljali brez klepanja (oz. sploh ne vem če je kdo to delal na veliko), poznam kar nekaj ljudi, ki so takrat kupili novega Fiata z udrtinami tudi 30% in več ceneje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Ok ok..da ne boste zašli v neke čudne ideje o domačih popravilih z suhim ledom in fenom.

Ve kdo konkretno koliko pridejo storitve tistih dveh podjetij, katere povezavi sta omenjeni par postov zgoraj?