Vakumski varilnik folije

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Odločam se, da bi kupil nek vakumski varilnik folije (to so naprave tega tipa: merkur ). Precej vlagamo v zamrzovalno, med drugim imamo domače koline. Sklepam, da če naprava iz vrečke posrka zrak, bo stvar prej zamrznila, zasedla manj prostora in podobno. Ali ima kdo kaj takega in kako se to obnaša? Kolikor sem gledal je cena teh reči nekje med 100 in 150 €.Pri delu pa je še nisem videl, hvalili so mi jo pa tudi taki, ki je sami sploh nimajo...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Danes so moji starši privlekli nekaj podobnega domov. Kupili v BigB. za enih 130€. Zraven je nekaj manjših vrečk, pa ena rolca malo večjih vrečk.

Zaenkrat sem poskusil vakumirati kos sira in kos pršuta. Zgleda OK narejeno.

Daš robo v vrečko, položiš vrečko na stroj, zapreš pokrov in se že vklopi črpalka, nekje 6 sekund vleče vakum, potem še 2 sekund vari vrečko.

V trgovini so svetovali ta strojček, da je boljši od cenejših variant, ki imajo preslabotno črpalko, ki potem zelo dolgo sesa zrak in ne doseže max vakuma.

Vrečke se potem lahko dokupi.

Zaenkrat zgleda v redu zadeva. (v službi imamo industrijski vakumski stroj Webo tako da lahko rečem da deluje ta mali strojček na enak princip kot ta ta velik :) s to razliko da industrijski višek vrečke še odreže, princip vakumiranja in varjenja vrečke pa je enak)

Bomo vidli v praksi kako se bo obnesel ta vakumpacker :)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Do sedaj smo zvakumirali 6 vrečk :) Vakum je ok, po par dnevih še vedno drži v redu. Sem pa vakumiral kose sira in kose pršuta, pa eno pomarančo za testirat :)

Zaenkrat deluje ok.

LP