''Vajeti'' za otroka

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Enkrat sem v gorah videl očeta, kateri je imel otroka na ''vajetih''. Le te so otroka objele okrog trupa (tako kot tiste bolj humane vrvice za pse), nakar je špaga šla do očeta in jo je imel privezano za svoj pas. Odlična zadeva za varnost ta malih. Zanima pa me, kje se to zadevo da dobit pri nas. Sem malo pogledal po otroških trgovinah in nimajo nič. Izgleda je preveč ''čudna'' zadeva za njih.
Kako se sploh temu reče v angleščini in nemščini? Se da kje na netu dobit to zadevo? Bi pa počasi kar nujno rabil to zadevo. Aja, pasje vrvice ne pašejo...
grin1.gif

Torej, da bo bolj jasno. Rabil bi tole, le da bi zadeva morala biti robustna. Na temule ga ne bi ravno imel bingljati nad prepadom.

863917-TV027C-0.jpg

Priponke

• 863917-TV027C-0.jpg
    863917-TV027C-0.jpg
    48,2 KB · Ogledi: 527

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Mah, saj to je z Ebaya in lahko kupiš. Samo jaz rabim ''profi'' varijanto. Tole je super za po mestu, da ti otrok ne steče pod avto. V gorah pa odpade zadeva.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
navezes ga s prusiki in zakljucis z mrtvim vozlom. ce si kaksen alpinist ne bo tezko. drugace pa raje se malo pocakaj in zacni s krvavcem. koliko starega mulca imas?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
hm ja...potem je najbolje da se odpraviš v kako štacuno z alpinistično opremo in kupiš profi stvar, ki ima možnost regulacije da spraviš svojega otroka noter.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
navezes ga s prusiki in zakljucis z mrtvim vozlom. ce si kaksen alpinist ne bo tezko.
Mah, dej to moji ženi povej
evil.gif
. Rabim nekaj na klik-klik sistem...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Nekaj podobnega so včasih propagirali za učenje smučanja, pa tudi ne vem kako se tistemu reče in kje bi dobil (če kdo ve). Pa sploh, če je kdo sprobal, ali je uporabno, dajte kakšen feedback če ste to sprobali 4-5letnega tamalega učit smučanje?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Kaj kupiti je odvisno od starosti otroka. Če je tam do 3-4 let, potem ga boš tako moral nositi. Predlagam, da ne hodiš na ture, kjer je (za premajhnega) otroka nevarnost zdrsa in podobno.
Če pa že, potem pa: plezalni pas (dvodelni), cca 10m vrvi (10mm). Na bolj položnem terenu otrok hodi pred teboj, na strmih predelih pa zadaj. Ni pa ta tehnika priporočljiva za težje oz. starejše otroke...
Način varovanja je pomemben zato, da zaradi napačnega varovanja ne ogrožaš lastne varnosti, ki pa posledično pomeni ogrožanje otroka...
Sem si dovolil "svetovati". Skratka, na poznano turo pa bo vse ok
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ravno včeraj sem se pogovarjala o tem. Baje se naj bi to dobilo v baby centru, je pa namenjeno "šparanju" hrbta. Ko ima namreč otrok že toliko stabilen korak, da sam hodi in da se ti ne sklanjaš preveč ter ga držiš za roke, ga "zahaklaš" s tem pasom in hajmo na sprehod
grin1.gif

Sem pa to sedaj prvič videla in sem najprej mislila, da je odtrgan pas od torbice
hysterical-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ravno včeraj sem se pogovarjala o tem. Baje se naj bi to dobilo v baby centru, je pa namenjeno "šparanju" hrbta. Ko ima namreč otrok že toliko stabilen korak, da sam hodi in da se ti ne sklanjaš preveč ter ga držiš za roke, ga "zahaklaš" s tem pasom in hajmo na sprehod
grin1.gif

Sem pa to sedaj prvič videla in sem najprej mislila, da je odtrgan pas od torbice
hysterical-1.gif

no jast sem bil pri 3.5 letih na svojem prvem dvatisocaku na katerega sem se skobacal sam. tako, da ne razumem razvajanja starsev. svetoval sem pa cisto iz lastnih izkusenj pri svojem otroku... toliko kondicije nima 80% zapitkov moje generacije...mimogrede.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Nekaj podobnega so včasih propagirali za učenje smučanja, pa tudi ne vem kako se tistemu reče in kje bi dobil (če kdo ve). Pa sploh, če je kdo sprobal, ali je uporabno, dajte kakšen feedback če ste to sprobali 4-5letnega tamalega učit smučanje?

Traki za učenje smučanja so ZELO dobri... z našim (4 leta) smo enkrat šli s temi traki, pa je takoj osvojil pravo držo na smučeh. Tudi vaditeljica smučanja, ki ga je čez en teden dobila v roke je najprej rekla - a vi ste pa že s traki vadili?!

Tako da res priporočam. Videl pa sem te trake nazadnje v Intersportu za cca 25 EUR če se ne motim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Če bo kdo na netu ali v tujini kupoval kaj ugodnega za po mestu bi se pridružil! Seveda mu pripada kak % popusta pri njegovem izdelku
wink-1.gif

Bom pa enkrat preveril v BC

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:

Traki za učenje smučanja so ZELO dobri... z našim (4 leta) smo enkrat šli s temi traki, pa je takoj osvojil pravo držo na smučeh. Tudi vaditeljica smučanja, ki ga je čez en teden dobila v roke je najprej rekla - a vi ste pa že s traki vadili?!

Tako da res priporočam. Videl pa sem te trake nazadnje v Intersportu za cca 25 EUR če se ne motim.

Tudi sam sem jih kupil v Intersportu pred 6 leti. Lahko jih samo priporočim.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:no jast sem bil pri 3.5 letih na svojem prvem dvatisocaku na katerega sem se skobacal sam. tako, da ne razumem razvajanja starsev. svetoval sem pa cisto iz lastnih izkusenj pri svojem otroku... toliko kondicije nima 80% zapitkov moje generacije...mimogrede.

Meni so pa po drugi strani tastari zasrali hribe, da se jih z daljincem ne pritaknem, ker so me kot malega vlačili na prehude klance. In ko kot tamal že 100ič vprašaš kolk je še do vrha, pa te fotr 100x nategne še 5 min, lahko potem kar pozabi, da boš večji kdaj šel z njim kamorkoli navkreber.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Hehe, ko smrkci. Ata smrk, koliko je še do cilja...
grin1.gif

Je pa "laganje" otrokom jeba. Vidim, da starejša generacija to precej uporablja (jup, tudi moji starši na meni) in ti to zadeve orenk zaserje. Zgubiš zaupanje. Tako da mi ta malim vse po resnici govorimo (tudi malih laži ni), pa se mi zdi da se dolgoročno že vidijo pozitivne stvari. Kratkoročno pa se moraš običajno precej bolj potrudit, kot če bi se mu zlagal. Samo se splača.