Vabilo obdolžencu-po letu in pol

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Danes dobim po pošti vabilo na okrajno sodišče:

Okrajno sodišče v ... je zoper vas začelo postopek o prekršku na obdolžilni predlog PP ..... z dne 9.11.2006 zaradi prekrška po členu 130/4-D Zakona o varnosti cestnega prometa. Vabimo vas da se osebno zglasite kot obdolženec na zaslišanje pri okrajnem sodišču ....

Fora je v tem, da sem jaz že pred letom in pol plačal za to kazen državi zaradi alkoholiziranosti+dobil sem kazenske točke, plačal sem tudi kazen zaradi neprilagojene vožnje. Pravtako sem plačal škodo vozniku v katerega sem se zaletel. Se pravi z moje strani in iz strani oškodovanega in iz strani države je vse poravnano.

Ni mi jasno zakaj me zdaj po letu in pol tja kličejo??

Je imel kdo kdaj kake podobne izkušnje?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja mogoče gre za kakšno pomoto! al so pa še kaj novega našli v tvojem obsegu prekrškov!

jest sm zanč dobu vabilo za pričo, za zadevo, katera se je zgodila 4 leta nazaj... sploh ubistvu ne vem, če mislim tapravo...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Sodniška stavka. Ker se gledanje v luft ni obneslo, bodo sedaj vsakemu dvakrat sodili
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Mogoče so samo ugotovili, da so policaji naredili kakšno napako v postopku, pa ti bodo denar vrnili?

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
mislim da ce si pijan vozil in imel nesreco, gres avtomatsko pred sodnika. ce bi bila napaka, nebi pisalo, da so zaceli postopek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik majana pravi:
mislim da ce si pijan vozil in imel nesreco, gres avtomatsko pred sodnika. ce bi bila napaka, nebi pisalo, da so zaceli postopek.
A misliš da je dobil za plačat kazen pred začetkom postopka?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Najboljše je da se oglasiš na sodišču kjer boš imel obravavo in se prepričaš za kaj se gre.
Najdi odrezke kot dokazilo da si plačal kazni.
Aja lahko je pa kaj novega. Kakšna odškodnina?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja kot so ti že svetovali je najbolše če se oglasiš tam....morebiti je prišlo do kakšne napake ali kaj podobnega....to se pri nas zelo rado in pogosto dogaja. Pa odrezkov ne pozabit nest zraven (o poravnanem znesku kazni)

Mene so tudi enkrat terjali za ene tablce od avta katerega sem prodal pol leta nazaj
bonk.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
ja saj zato se gre, ker odrezkov ne najdem-samo to tak verjetno imajo tam dokazilo da sem plačal drugače bi me že prej zagnjavli da nisem kazni plačal. Drugi problem je pa to da sem glih prejšnji teden vstran vrgel odločbo ki sem jo takrat dobil.
frown-1.gif
se da kje dobit kopijo te odločbe?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Alko - mandatna kazen
Neprilagojena vožnja - mandatna kazen.
Oboje si že plačal

Potem je pa verjetno še povzročitev prometne, tokrat pri sodniku za prekrške ...

Ali pa imaš srečo in so zaj..., ampak ne preveč upat.