V slabi uri dva brskala po kontejnarju sred LJ

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Mah spet moram mal pisat.
Nisem vedel, da tud v Ljubljani kolesarji ustavljajo pri kontejnarju in prebrskajo, kaj je notri, danes videl na lastne oči. Si ne predstavljam, kako je preostalih 23 ur a tud vse prebrskajo, reveži so res reveži....

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Mah spet moram mal pisat.
Sej ves...
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Pejt v hrvatijo gledat.... sred dneva grebejo za plastenkami v smeteh. (se mi zdi da dobiš nekaj drobiža, kun če jo prineseš nazaj)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vem, mal ga moram podjebavat.

Pač priden kmečki fant pride v veliko belo mesto in ga šokira, ker nekateri tako kot že desetletja in stoletja prej brskajo po smeteh.

Dobro, da fant ne gre pogledat kam v svetli zahodni in severni svet, to bi ga šele šokiralo.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pejt v hrvatijo gledat.... sred dneva grebejo za plastenkami v smeteh. (se mi zdi da dobiš nekaj drobiža, kun če jo prineseš nazaj)

pol kune na flašo
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.566
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Nisem vedel, da tud v Ljubljani kolesarji ustavljajo pri kontejnarju in prebrskajo, kaj je notri, danes videl na lastne oči. Si ne predstavljam, kako je preostalih 23 ur a tud vse prebrskajo, reveži so res reveži....
Menda je to zdaj in.

Pogovor s freeganom – tistim, ki se prehranjuje z zavrženo hrano
"Jedel sem isto, kot moji prašiči"
34-letni Britanec Tristram Stuart, avtor dveh knjig o problematiki zavržene hrane, že od svojih najstniških let živi kot freegan. Povedano po domače, prehranjuje se s hrano iz smetnjakov.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Menda je to zdaj in.

Pogovor s freeganom – tistim, ki se prehranjuje z zavrženo hrano
"Jedel sem isto, kot moji prašiči"
34-letni Britanec Tristram Stuart, avtor dveh knjig o problematiki zavržene hrane, že od svojih najstniških let živi kot freegan. Povedano po domače, prehranjuje se s hrano iz smetnjakov.

Freeganstvo je zadnji modni trend tudi v Lj, poslužuje se ga vse več oseb, med njimi tudi nekaj medijsko znanih, katerih najvidnejši predstavniki so nekateri profesorji na UL, dva poslanca DZ, igralci, pevci,... Trend se nevzdržno širi in pionirji freeganstva pri nas pravijo, da sploh ne hodijo več v trgovine, saj vso hrano najdejo v zabojnikih za smeti.

Jaz se zaenkrat držim samo kolesarstva.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.566
113
Janša in Vizjak sta že leta 2007 govorila o štrucah kruha, ki gledajo iz smetnjakov.

u78664-144666_fototedna_blogshow.jpg

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
4x8 je enkrat mi je enkrat rekel: ‟Ko so se najedli, je rekel svojim učencem: ʿPoberite koščke, ki so ostali, da se kaj ne izgubiʾ.” (Janezov evangelij 6: 12; Nahranitev pet tisočih)

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Pahor je odstopil, pa že iščejo štuce po smetnjakih. Ko Janša prevzame oblast, jih bomo pa vsi metali v smetnjake. Živelo blagostanje ki se nam obeta.