Uvoz kitajske elektronike in prodaja v SLO

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Mogoče je kdo tukaj, ki mi bo pomagal nekaj razjasniti
wink-1.gif

Torej gre se za uvoz nekaj tisoč kosov nekega elektronskega izdelka iz Kitajske.
Kakšna testiranja (in kje) je potrebno narediti za ta produkt v SLO, da se lahko zadeva potem prodaja?
Koliko stanejo takšna testiranja? Ali se potem dobi kakšna nalepka/certifikat, s katero se potrjuje, da izdelek ustreza našim standardom?

Thanks!
Lithium

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Sedaj se spomnim samo tega, da je en moj znanec moral dati vse na komisijsko uničenje (zahteva Carinske uprave), ker je uvozil iz Kitajske tehnično blago (računalnike) brez CE oznake.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Glede testiranj se dobro pozanimaj na SIQ. Pred leti sem bil na podobni ideji kot ti. Po obisku največjega kitajskega izvoznega sejma sem bil totalno napaljen. Pridobil podatke, kontakte, videl izdelke.

Po naknadnem preverjanju sem ugotovil, da mi nihče od proizvajalcev, ki so prej zagotavljali, da imajo vse certifikate, le teh ne morejo predložiti. CE znak na kitajskem lahko pomeni tudi China Export, zato pazi da te ne nategnejo.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
ko boš dobil vse dokumente in boš mislil, da si vse naredil ne pozabi vračunat v nabavno ceno še 30% odpad, ki ga boš imel če nisi z njimi nikoli delal in pa stroške, ki jih boš imel z menjavo le teh
ne pozabi, da v sloveniji kupci okvarjene izdelke pošiljajo na tvoje stroške...

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ko boš dobil vse dokumente in boš mislil, da si vse naredil ne pozabi vračunat v nabavno ceno še 30% odpad, ki ga boš imel če nisi z njimi nikoli delal in pa stroške, ki jih boš imel z menjavo le teh
ne pozabi, da v sloveniji kupci okvarjene izdelke pošiljajo na tvoje stroške...

Point.

Jaz osebno ne vidim nekega hudega biznis kejs-a s kitajsko elektroniko.