Uvoz ITA

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Poznate koga, ki se ukvarja z uvozom avtov iz Italije?
Potrebujem čim manjši avto s 6 sedeži in temu kriteriju najbolj ustreza Multipla. Žal jih pri nas skoraj ni, ali pa so v ubogem stanju.
V Italiji jih je ogromno. Iščem letnik okrog 2010 in po možnosti bencinski motor.

Imam možnost povračila DMV-ja, kar bi mi nekoliko povrnilo stroške uvoza.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Nikjer.
Poleg tega, če je tovarniška predelava ima tudi rezervoar za bencin minimalen, če se prav spomnim. tako da je ta avto v Sloveniji neuporaben. Razen, če živi kje zraven črpalke, ampak tudi v tem primeru ga kasneje ne bo mogel prodati. Poleg tega je vprašanje vzdrževanja, ker se te pri nas niso prodajale, tako da pooblaščenci nimajo znanja, za koga drugega pa tudi ne vem, ki bi se ukvarjal z metanom.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
O hvala za opozorilo. Sploh nisem pomislil, da je zadeva nekompatibilna. Torej italjani uporabljajo metan, pri nas pa imamo butan?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.285
4.109
113
Saj Italijani uporabljajo oboje ampak je metan bolj razširjen kot pri nas.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj si se pa tako ozko omejil?
Ženska se bo tudi velikosti navadla, če je tle problem.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
O hvala za opozorilo. Sploh nisem pomislil, da je zadeva nekompatibilna. Torej italjani uporabljajo metan, pri nas pa imamo butan?
Drži.

Ne Drži.
V Italiji sta prisotna tako metan kot butan. V ITA oglasu bodi pozoren kaj piše zraven. GPL je njihova oznaka za LPG ali butan. Če pa piše "metano" pa gre za CNG oz metan. Sta pa v ITA obe vrsti plina kar dobro razširjeni, za razliko od SLO, kjer se (za osebna vozila) preferira LPG

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Moj odgovor se je nanašal na to, da je metan nekompatibilen z butanom. Drugače imaš pa prav.
Kar se tiče pa LPG-ja in osebnih vozil: metan je izredno v uporabi pri novejših osebnih vozilih, saj ga kar nekaj proizvajalcev ponuja serijsko. Zgolj v info: do sedaj sem imel v delu kar nekaj Octavij 3 iz Italije in razen ene, ki je bila 1.6TDI, so bile vse ostale 1.4 CNG.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zakaj si se pa tako ozko omejil?
Ženska se bo tudi velikosti navadla, če je tle problem.

Ker imamo že en velik avto. Drugi avto je pa samo do vrtca, šole, trgovine ...
Še vedno se priporočam za kontakt koga, ki bi avto pripeljal iz tujine, lahko tudi iz DE....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Zakaj pa ne greš sam iskat? Boš 95% prišel ceneje skozi, pa vedel boš, kaj si kupil.
Pri tem ti recimo lahko tudi jaz pomagam.