Uvoz avtov iz ZDA

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Če boš kupoval eksotiko potem boš tudi dele uvažal "eksotično" sploh če boš kaj "preoblikoval"

Sicer pa so nekateri res poceni....nimam pa izkušenj s tem, smo pa nekoč tule ali pa na avtomoblizmu obširno čvekali.
Nek slovenc se je celo iz kanade logiral in nekaj ponujal, samo potem ne vem ali je kaj bilo potem iz tistega posla ali nič....

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Če boš prvič ter sam uvažal potem se lahko z lahkoto opečeš...Namreč par dni nazaj je bil pri meni kolega, ki uvaža iz USA ampak po večini poškodovana vozila. Ima vezo v Nemčiji, Ameriki in če tega nebi imel se v ta posel nebi spustil. Namreč nekdo drug si je pripeljal na svojo roko avto, vse lepo po slikah itd...ampak ko je pa avto prišel v Koper se je pa baje zjokal..razbite šipe, prerezani sedeži itd...je pa tko da on vedno bida po zavarovalniških hišah...

Se pa uvaža ponavadi po 3 avte na kontejner dva spodej eden na vrhu, seveda odvisno od velikosti ter modela vozila. Vsekakor razmisli o uvozu da te ne bo dražje prišlo, kot če bi iz Nemčije pripeljal brez rizika..
cheer.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.803
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Če boš prvič ter sam uvažal potem se lahko z lahkoto opečeš...Namreč par dni nazaj je bil pri meni kolega, ki uvaža iz USA ampak po večini poškodovana vozila. Ima vezo v Nemčiji, Ameriki in če tega nebi imel se v ta posel nebi spustil. Namreč nekdo drug si je pripeljal na svojo roko avto, vse lepo po slikah itd...ampak ko je pa avto prišel v Koper se je pa baje zjokal..razbite šipe, prerezani sedeži itd...je pa tko da on vedno bida po zavarovalniških hišah...

Se pa uvaža ponavadi po 3 avte na kontejner dva spodej eden na vrhu, seveda odvisno od velikosti ter modela vozila. Vsekakor razmisli o uvozu da te ne bo dražje prišlo, kot če bi iz Nemčije pripeljal brez rizika..
cheer.gif
Imam dobrega prijatelja v ZDA, ki prodaja avtomobile, v gornjem postu je bližnjica do njegove strani in mi je predlagal, naj se pač malo pozanimam...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kolikor jaz vem s starodobniki ni težav, pri novejših avtih se pa zna zakomplicirati.

Kolega je pred dvemi leti uvozil novega Mustanga, pa je imel kar probleme z registracijo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Ena je uvozila Volvota S80 V8 AWD brez problemov, zamenjati je morala samo cele zadnje luči zaradi žmigovcev ker žmigajo rdeče (tistih 14 dni do servisa je reševala z zelenimi žarnicami) pa armaturno zaradi števcev in galon.
Na koncu jo je avto prišel 4000€ ceneje kot če bi isto opremljenga kupila pri nas.
cheer.gif

Ma pa drugačno klimo (bolj agresivno hladi) pa vse piska in dinga (če so vrata odprta, če imaš zadnja okna odprta, če je prtlažnik odprt...) in ima cel kup glupih usa opozorilnih nalepk drugače je pa čisto tipični evropski volvo.
Je pa bil avto zaplenjen od banke pa še trije so kupili podobne, da so si delili stroške kontejnerja do Rotterdama.
Kaj več se pa ne spomnim.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kolkr js vem, se je vedno folk pogovarjal, da morš spremenit $ v € in je to cca cena, ki jo boš ti plačal

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
vedno najbrž ne, ker še nekaj let nazaj je bil dolar več vreden kot evro.
Zadnja leta pa je najbrž res tako, čeprav razmerje precej niha.
Tole o lučeh sem že slišal, števci tudi znajo biti zanimivi......na homologaciji mislim

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Zaradi števca niso kompiciral ker imaš lahko angleški avto pa imaš tudi v miljah. Bolj je motilo njo ker je morala nonstop preračunavat v glavi iz mi/h v km/h.
Kupila ga je pa 2008 in toliko cenejši je bil samo zaradi tega ker je bil zasežen od banke. Drugače se skoraj ne splača uvažat evropskega avta iz amerike bolj se splača kakšne oldije ali eksotiko.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kolkr js vem, se je vedno folk pogovarjal, da morš spremenit $ v € in je to cca cena, ki jo boš ti plačal

Cena v ZDA, dolarje daš v eure in dodaš okoli 20-25%...vsaj tako je s firmo Isminc. Ded živi tam in gre avto pogledat, pošlje slike, preveri avto...se pa avansira se mi zdi kupnina s prevozom do Nemčije ali Kopra...

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Ne ne, to je prevoz, carine, ddv-ji and other stuff....saj je napisal, koliko provizije si vzame, pa sem pozabil, v glavenm se mi ni zdela velika.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik tis pravi:
In tistih 20-25% je potem njegovih
wink-1.gif
.

ne, on je Marija Terezija v avtomobilskem svetu in dela zastonj. Še rezervoar ti napolni do vrha in dišečo smrekico ti obesi na ogledalo.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
In tistih 20-25% je potem njegovih
wink-1.gif
.

ne, on je Marija Terezija v avtomobilskem svetu in dela zastonj. Še rezervoar ti napolni do vrha in dišečo smrekico ti obesi na ogledalo.

lp
Jaz sploh ne vem, zakaj se obremenjujete s tem, koliko kdo zasluži. Zanimat vas mora zgolj končna cena, pogledate, če se da kje ceneje prit, če ne gre, če je cena ok, pač kupiš. Če ne, pa ne.
Aja, sej vem. Kur.čeva slovenska nevoščljivost. Ti kur.ba že ne boš služil na meni 25%, pa čeprav na ta račun dobim avto pol ceneje kot tukaj. NImaš kaj tako tajkunsko služit.
uf-1.gif

Tipični slovenski retardi, nimaš kaj.
nahrung002.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kakšna nevoščljivost?

Kolegi vsako leto uvozijo par vozil iz ZDA, pa še noben ni plačal cene + 25%
wink-1.gif

Pač, kakor se kdo znajde, kajne?

Drugače je pa razmerje med € in $ okvirno 1 : 1,5
Če avto v ZDA stane 25.000 USD (16.666€) , prevoz stane 1.500 USD, Dodatnih stroškov je v EU še recimo 1000€ (luči, prevoz).
Koliko zasluži uvoznik? Torej skupen strošek = cca. 18.000 - 19.000€

Si že raje sam uvozim, kot pa po formuli Cena v USD --> Enako EUR + 25% (glede na primer 31.000€), saj 40% provizije ne dam nikomur!

Vi pa kar!

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Kam si pa DMV, DDV in carino izpustil pri stroških?
grims-1.gif

Sicer pa, vidiš kaj si naredil? točno to, kar sem jaz napisal, kaj naj naredi
nahrung002.gif