uvoz avta iz slovaske problemi s papirji.nujno!

mafi

Zelenc'
15. apr 2010
15
0
1
zdravo. pred letom sem kupil audi a6 30.tdi. do danes sem ga vozil na tablice podjetja iz slovaske od prijatelja. ker pa sva zaradi sporov koncala prijateljsvto, bom vozilo primoran uvoziti v slovenijo. zanima me kaj vse potrebujem razen racuna, da sem kupil vozilo od pravne osebe(podjetja)??potrebujem tudi njihovo homulogacijo, mogoce kaksne odjavne papirje??morda kaksno potrdilo, da ima podjetje poravnano vse na davcni???) Mogoce sem se malce zaletel, ampak sem mu nekako vrnil tablice in prometno, on je do sedaj samo prekinil zavarovanje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Na TEM linku imaš detaljno opisan postopek uvoza iz Italije (v praksi), vključno z linkom do obrazca za izračun DMV-ja.
Dokumente rabiš vse iste kot za pridobitev iz Italije, seveda njihove, ne italijanske.
grin1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Boljše da prodaš gor in tle kupiš drugega.
Ker 3.0 ima tako velike emisije da te bo kap ko bo treba plačat DMV. Sosed je pred mesecem uvozil vw caravelo z 2,5 tdi in če ne bi bil oproščen DMV-ja bi plačal 2.5k€

mafi

Zelenc'
15. apr 2010
15
0
1
hmmm..mate prav je boljse gor prodati. verjetno za 2000e nebi priso skoz z davkom, kr pomoje na davcni nebi sprejeli racuna za 6000e vozila s pokvarjenim menjalnikom...

mafi

Zelenc'
15. apr 2010
15
0
1
se zmeraj pa nevem katere papirje morem imet za uvoz. sedaj imam samo racun oz kupoprajno pogodbo??se rabim kaj druga??

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mafi pravi:
se zmeraj pa nevem katere papirje morem imet za uvoz. sedaj imam samo racun oz kupoprajno pogodbo??se rabim kaj druga??

mtl ti je dal link do zapisa na svojem blogu... in tam je tocno napisano, kaj vse potrebujes... Le link je treba kliknit in prebrati je treba ...
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mafi pravi:
Brez VSEH na linku napisanih dokumentov avta ne boš registriral pri nas. Med njimi je tudi original prometna.
DMV si pa tudi izračunaj TOČEN ZNESEK sam v xls datoteki, katera je tudi navedena. Ni treba predpostavljat in pametovat na to temo. Pazi edino ker je dizel, da prav vneseš vse podatke, vključno, če ima DPF.
Eko dajatev je pa itak drobiž, tudi če ima avto 2 toni.
grin1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Vsaka čast za tale blog, daj napiši kako eksotiko si nabavil.
Še nekaj me zanima, sem namreč v fazi nakupa rabljenega iz tujine, po vsej verjetnosti bo to Italija, ker so trenutno najcenejši v evropi,
Veš mogoče koliko je stal prepis? Kaj mora biti kupoprodajna pogodba ali zadostuje račun, koliko pridejo probne tablice?
lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Vsaka čast za tale blog, daj napiši kako eksotiko si nabavil.
Hvala, ni pa nikakršna eksotika, temveč stari jajček za ženo: A2.
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Še nekaj me zanima, sem namreč v fazi nakupa rabljenega iz tujine, po vsej verjetnosti bo to Italija, ker so trenutno najcenejši v evropi,
Veš mogoče koliko je stal prepis? Kaj mora biti kupoprodajna pogodba ali zadostuje račun, koliko pridejo probne tablice?
Prepis je bil eno tretjino njihovega stroška pri menjavi lastnika. Vse skupaj (torej prepis, pogodba in overitev le te) je prišlo cca. 130 EUR.
Glede cene tablic ti ne morem pomagat, ker sem izbral alternativo. Najbolje poklicat na kakšno njihovo zavarovalnico in se pozanimaj, Se jim pa reče po italijansko targha provvisoria/targa di carta.
Tukaj nekaj piše na to temo:
http://www.motorizzazionecivilesalerno.it/targa_provvisoria.htm
Tukaj je pa na forumu to potrjeno:
http://www.sicurauto.it/forum/viewtopic.php?t=6521
PS: Če italijanščina ne gre, uporabi google translate
wink-1.gif
.
PS2: Bolj ko greš proti jugu, cenejši so avti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

zdaj je "in", da plačaš dmv za mehansko poškodovano vozilo
wink-1.gif
To seveda gre, vendar ti mora vrednost avta oceniti cenilec. Kako se pa z njim zmeniš je pač vajin dogovor
smile-1.gif
.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Jaz sem tudi že kupil par avtov v Italiji, in je najbolj enostavno da avto naložiš na prikolico ali avtovleko.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Glede računa preveri na registraciji vozil. Meni je rekla, da moraš imeti overjeno celotno verigo dokumentov o lastništvu. Ali je to nujno tudi pri rač
unu izdanem s strani firme pa ne vem. Račun pa vsekakor mora veljat, ker sicer si ne predstavljam dela uvoznikov rabljenih avtomobilov
smile-1.gif
.