Uveljavljanje nezgodnega zavarovanja

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
V službi sem imel problem, ker me napadel eden od uporabnikov (delam z problematično populacijo-brezdomci). Ker mi je tudi grozil s smrtjo sem šel za en teden na bolniško, dokler se situacija na delu ne skristalizira.
Imam tudi nezgodno zavarovanje(osebno) in v službi. Sicer se mi udarec ne pozna,samo malo me boli ličnica. Bil sem pri zdravniku, vendar ni nič ugotovila.
Zavarovalničarje sprašujem,če bi lahko uveljavljal nezgodno zavarovanje ali ne?
Že vnaprej hvala za pomoč!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če si bil na bolniški zaradi udarca, to je nezgoda. napisal si: " Ker mi je tudi grozil s smrtjo sem šel za en teden na bolniško, dokler se situacija na delu ne skristalizira."
To ni krito. Poglej, če imaš bolnišnični dan. Invalidnost verjetno ne bo.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Najbrž je precej odvisno tega kaj piše na zdravniških papirjih.Sem pa prepričan, da se bo zavarovalnica izogibal aplačilu tega.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Če se ne motim je pretep/fizični napad splošna izključitev (neglede na zavarovalnico). Mogoče informacija, kje maš sklenjeno NZ pa naj nekdo preveri izključitve v SPP-jih oz. preveriš sam, če jih še maš.

Dobil bi lahko,če bi civilno tožil, vendar kot je že nekdo pred mano omenil......nima smisla glede na "stranke" s katerimi delaš. Razen seveda če se ti lubi zaj.. pa terjat delodajalca iz naslova odgovornosti
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Fantje ne buč valit...

- če te nekdo nabuta in poškuduje si opravičen do ustreznega nadomestila, vendar mora biti jasno da nisi ti izzval napada itd...
- nadomestilo ti pripada če imaš poškodo zaradi katere ne moreš opravljati dela, zlom, izvin ipd... ( boleča ličnica, ja prosim no....)

Edino kar bi lahko iztržil iz tega naslova je odgovornost delodajalca... za to se pa oglasi do ustreznega odvetnika ( bolečine, strah,...)

In to je to....

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
mare2:bolnišnični dan imam. ličnica je danes nehala boleti,torej sem jo čutil dan in pol,verjetno to ni neka huda poškodba. na bolniško sem v bistvu šel,da bo vodstvo mal razmislilo,če bodo seveda.
zavarovan sem pri triglavu in adriaticu.
civilno je brez veze,nima nič,kar ima pa naj kar ima, kazen je dobu 250€,upam,da mu bo to zadostovalo.

garfilld:nadomestilo sem dobil,100% bolniško,ker je bilo vse zabeleženo na kameri, razen direkt udarca,ker je s hrbtom zakrival kamero.
delodajalca pa ne bom šel tožit,sploh pa ne v teh časih. bolje kruh v roki,kot žemlja na strehi
smile-1.gif

hvala vsem za pomoč

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
- če te nekdo nabuta in poškuduje si opravičen do ustreznega nadomestila, vendar mora biti jasno da nisi ti izzval napada itd...

Maš res.

@cunctator: V Triglavovih SPPjih za NZ je v 9. odstavku 9. člena navedeno kako uveljavljaš in s čim morš dokazat, da je bila samoobramba