UTP konektor - ali obstaja?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ali obstaja UTP konektor, za katerega ne rabiš tistih posebnih klešč za stiskanje na kabel?

Namreč iz predsobe sem prevrtal luknjo skozi katero gre UTP kabel, seveda brez konektorja. Če bi hotel kompleten kabel zrinit skozi steno, bi moral vrtati preveliko luknjo.
Torej sedaj bom odrezal konektor, potisnil kabel skozi steno in ga na drugi strani spet namontiral. Ker pa nimam klešč, je to praktično nemogoče.
Prav bi mi prišel kakšen konektor, pri katerem ne rabiš klešč. Ali pa se mogoče lahko stisne navadni konektor tudi na kakšen drug način, brez klešč?

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Kupi klešče, jih boš pa še kdaj porabil. Ali posodil kolegu...ali pa si sposodi od kolega
smile-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Konektor lahko stisneš tudi tako, da podložiš kaj pod kombinirke ali papagajke. Vzameš nekaj trdega, da dobiš zob, kot je na namenskih kleščah. Za en konektor ne bo pretežko. Sicer pa so klešče od 5E naprej ...

LP

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
cool-1.gif
Ne, nisem odrezal konektorja še. Ga bom pa sigurno v naslednjih dneh. Kje bi dobil te klešče za 5 EUR? Na ebayu so tudi po 4 EUR, samo je poštnina še dvakrat toliko.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Jaz sem jih kupil v NM, 4,96E, konektorji RJ45 po 0,28E.
So pa samo za RJ45.
Kombinirane za Rj45, RJ12 in RJ11so po 30E, profi pa po 50E.
Teh verjetno ne rabiš.

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz sem se enkrat mal matral (ker pač nisem imel klešč) kar z olfa nožem.
Vsak pin posebej sem stisnil kar s hrbtnim delom noža in je delalo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
klešče sem nabavil v teceh-trade za 8e, pa mi je blo še isti dan žal, da nisem vzel unih za 20€ al kok so ble.
sem se 2x z njimi nategnil, ko ni blo signala čez kabel in sem mislu, da je kje precvikan, na konc pa ugotovil, da glešče niso dost stisnle.

sem pa tut že par kablov naredil brez klešč. konktor postaviš v kake kombinirke, pol pa z nečim trdim pa tankim prtiskaš pine not. morda s kakim šestilom al pa tankim izvijačom.

še najbolj pametno pa bo, če že vrtaš luknjo, nared tko velko da grejo vsaj 3 kabli skoz s konektorjem, ker vrjem, da se boš čez čas po glavi "čohal" zakaj nisi naredil večje luknje. Sem jst isto eno luknjo na začetku bolj malo naredu, pol sem pa vsak mesc še en kabel dodal v njo. na konc sem mogu, še mal steno poštemat, da so se kabli za lajšto skril :S

Podobne teme