Utorrent in eror

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Napaka: proces nimas dostopa do te datoteke, ker jo uporablja drug proces.

To se mi dogaja na zadnjem utorrentu in Win7. Od frisne instalacije sem ene 2x opazil ta problem, vcer pa danes je pa zadeva precej pogosta in prakticno nikamor ne gre nic, ga rocno zopet zazenem pa se cez 5, 10 min spet ustavi.

Komu jasno kako resit zadevo? Aja, nima veze ali je torrent public al privat.
tongue-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne, res mi ni jasno. Na, public je bil celo par minut aktiven, zdej pa isti smorn. Aja, pa provider nima veze, 1x siol, 1x T2. Getting frustrated.
crazy1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tudi XP SP3 mode mu ne pomaga. Mejduš.
bonk.gif
Pa zgleda nisem edini s tem problemom.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Opcija 1: Desni klik. Run as administrator. Nekateri programi trenutno še ne sodelujejo najbolje z W7, predvsem ko gre za pisanje po disku.

Opcija 2: Preveri permissions od folderja. Si delal upgrade Windowsov? Lahko da je nekaj pobrkalo zadevo. Daj "take ownership" in bo pomagalo (to je bil moj problem).

Opciaj 3: No idea...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kot admin se zadeva ze poganja. Sem dal se neki vlect dol in dela, uploud je zdej tudi ok, kar se je pac preneslo do konca, tko da cudno. Tole z ownershipom? Kje to najdem? In to folder kjer je torrent al folder od programa?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hmm...

Opcija 1:

Desni klik / advanced / obkljukaj run as administrator in bo vedno tako.

Opcija 2:

Lahko se prebiješ skozi disable simple file sharing / security / advanced / ownership / take ownership menije, ali pa inštaliraš tole:

http://www.howtogeek.com/howto...-menu-in-vista/

In enostavno klikneš take ownership na glavnem folderju, kamor mečeš downloade.

Opcije 3 tokrat ni, ker sva menda ugotovila, kaj je narobe
evil.gif

Samo zanima me, če se dejansko delal upgrade, ker pri svežem disku bi moralo biti vse ok.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aja, to nima veze s kakimi hitrostmi uploada in downloada.

W7 so enostavno malo bolj secure kot povprečen XP in dokler programi ne bodo kompatibilni z novim sistemom uporabniških pravic, bodo takšne težave tu pa tam.

Pa za bolj mirno in tekoče delo pojdi še v control panel / user accounts / "tvoj uporabniški račun" , klikni na User Account Control Settings in premakni drsnik na never notify. Se boš rešil kupa nadležnih oken.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Permissioni so 100%. Na folderju, kjer shranjuješ torrente in potem datoteke moraš imeti dovoljenje za pisanje. V win7 privzeto nimaš dovoljen izven svojega profila. Še najenostavneje pa je, da si nastaviš te dir. v poddir. My Documents. Tam imaš dovoljenje za pisati.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Se mal pa bom obupal. Zdej sem dal vse skup na drugo particijo pa zanimivo, da mi ne pusti spremenit atributov za mapo. JIh spremeni, ko pa ponovno pogledam je pa isto kot prej. Read only sicer pa vsi userji imajo vsa dovoljenja, tudi za pisanje. Res mi ne gre v lajste. Sem dal se v XP SP2 mode pa je isto. Aja, izklopil sem tudi indeksiranje mape v lastnostih.
bonk.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če ne znaš nastaviti permissionov, si prestavi v my documents, pa bo delalo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kakšnih atributov? Če nisi lastnik (glej "take ownership"), potem ti ne bo dovolilo spreminjat navadnih atributov (npr. read-only) datotek.

A imaš zagotovo administratorske pravice?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Če uporabljaš NOD32, ga izklopi in preveri, če kaj pomaga (nisem še uspel ugotoviti, kako rešiti zadevo brez, da NOD onesposobiš).