Ustreznost klešč za plin....nekaj takega :)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.102
5.644
113
Torej danes smo objekt priklapljali na plin! Pršu plinmajster in pregleda napeljavo......ok vsi A testi....ok.....Atesti vgrajenih materijalov OK.....itd OK.....

Pol se je pa obregnil v neko dokazilo ki bi dokazovalo da so ble spojke na bakrenih ceveh ( od jeklene plinske cevi do plinske peči je bakrena povezava) zatisnjene z pravimi kleščami....oz da so te klešče ustrezne.....f**** tha what!

Zdej kličemo v trgovino od kjer so ble klešče.....prvič slišjo za to...ok zrihtajo podatke o modelu klešč in serijske številke....plinar da to ni to.....sprašujemo majstre okol....tud da za klkešče pa prvič slišjo da mora bit ta A test....

Zdej pa nevem...a se plinar preserava.......al sem ga jaz kaj narobe razumel.........pa da je zahteval sam potrdilo da je bila oseba ki je zatesnjevala te spojke z pravim certifikatom....

Any suggestions
sprasujem se.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Po mojem sta obe možnosti - da plinarna resnično pretirava ( ker niso oni montirali), ali pa obstajajo klešče brez ustreznih dokazil o primernosti in kvaliteti. Verjetno so na tržišču tudi pripomočki kitajskega porekla, kjer je cena sicer nizka, kvaliteta in ustreznost pa na nuli. Mislim, da gre res za dokazilo o ustreznosti spojnih klešč, nekatera orodja in naprave morajo biti opremljeni z ustreznim A-testom, da gredo lahko v prodajo ... kar pa razni bau-baui gladko ignorirajo.
Ker pa gre za plin, ki lahko naredi marsikaj ...

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Ja sej to se strinjam.....pri plinu ni zajebancije......sam da stroko vprašaš pa noben ne ve da bi obstajale klešče z atestom.....
sprasujem se.gif
:

Trgovina je pa znana....in ne prodaja neke čingčong robe......sam so rekl
stupid-1.gif
da prvič slišjo da bi kdo zahteval A test za orodje.....so dal podatke o proizvajalcu in vse cifre zraven...in to je blo max kar so lahko dal

Pa plinarju še zmer ni blo ok

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Ma sj.....bi ga poslal v 3 pikce....sam to je "monopolni" položaj......en dimnikar za ta del ljubljane....en plinar za ta del ljubljane od tega ponudnika...državne koncesije so to...pa po rajonih majo razdeljeno..in čim se začneš zajebavat z njim pa nisi ponižen bo začel bluzit ti se boš pa 15 januarja grel zato
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zmeraj bolj imam občutek, da gre za 'užaljenost', ker ni montiral kakšen od njihovih.
Tak primer sem imel sam pred 12 leti, ko sem zaradi enormno visoke cene izkopa njihovega izvajalca (samo izkopa!) našel svojega, ki je bil natanko 15x (petnajstkrat) cenejši, vendar mi je nato na Plinarni hladnokrvno zatrdil, da njih pri priklapljanju ne bom videl...Predračun, kjer je bila samo postavka o 'polaganju' opozorilnega traku ovrednotena s 3000 Sit,(kompleten izkop 'mojega' izvajalca pa bi bil 15000 Sit ! ), imam še danes.
Plinske napeljave pa še vedno ne.
Monopoliste sovražim.
Tak sem, pač.

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Damn.....nisem pomislil.....ble so ene mučke z enim izvajalcem prej pa smo ga skenslal......tako da lahko da sta pa v navezi z tem plinarjem in da nam je hotu ponagajat....tko da čist možno
zmaga.gif
:

Ma sj zdej prklopu je.....zdej pa če dobi un "a test" klešč al pa ne
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Se mi je kar zdelo, da bo to - enaka situacija le da z drugim mojstrom.
Očitno imajo modeli v plinarni ustaljen obrazec delovanja...

Konec dober, vse dobro
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Drugič pa kazenske podajte na oliciji. Če nekdo za priklop zahteva točno določenega izvajalca (pa čeprav to ni treba), praktično zahteva podkupnino. Kar je kaznivo.
Ampka dokler takih stvari ne bomo stalno prijavljali, ne bo nič. Ko bi fant imel nad glavo nekaj 10 KO, bi začel razmišljat, Še posebej, ko ga z imenom in sliko daš še v cajtnge.