USB vmesnik za v avto

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Mene pa zanima naslednje, kaj priporočate za montažo v avto, ki nima USB-ja in tudi ni ravno neke enostavne možnosti vgradit drug avto radio?? Imamo x-link , parrot ...

Ima kdo kakšne izkušnje z enim ali drugim?? Al pa če je kje še kakšna tretja zadeva, ki je boljša od naštetih dveh??

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz imam v avtu (Citroen XP) XCarLink zvezan na original avtoradio, USB ključek je pa v predalu. V osnovi dela OK, imaš lahko do 6 direktorijev s po 99 komadi v vsakem (simulira CD izmenjevalec), razmišljam, da bi dokupil še Bluetooth modul za prostoročni sistem.
Ima pa dve napaki...
- ne vidi se ime komada na prikazovalniku avtoradia
- ne podpira čisto vseh tipov MP3-jev - standardni delajo BP, višje kvalitete pa ne. Prav tako mi na hitro še ni uspelo ugotoviti, po kakem zaporedju jih igra, da bi jih lahko poimenoval tako, da bi jih igralo po moji želji.

V osnovi dela OK in radia sploh ne poslušam, če sem sam v avtu.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
XCarLink priporočam, ker sem ga imel. Kvaliteta zvoka, kot iz CD-ja. Sem imel pred tem FM transmitter in sem ga vrgel proč, ker ni za nikamor.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Poglej na ebay obstaja cenejša različica Yatour.

Sam imam sedaj Dension 300 v Astri H in dela ko šus, po folderjih, imaš lahko kolikor hočeš in fodlerjev in komadov. Samo cena ni prijazna...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Ima kdo kakšne izkušnje z enim ali drugim?? Al pa če je kje še kakšna tretja zadeva, ki je boljša od naštetih dveh??

Po slabši izkušnji z xcarlinkom (ok, za nezahtevnega je), sem raje nabavil lineout kabel, povezal na Note-a (kupljenega prav za to + navigacijo) in se mi zdi vsaka druga izbira neumna.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
neumno je predvsem to, kako tvoj avto zdaj izgleda in kako vseskupaj upravljaš

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
http://www.instructables.com/id/Install-phone-into-car-dashboard-Subaru-Legacy/
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
neumno je predvsem to, kako tvoj avto zdaj izgleda in kako vseskupaj upravljaš

Daj ne bluzi, kako bi pa upravljal preko xcarlinka in podobnih
tongue-1.gif
Pa ne vem od kdaj neumno izgleda navigacija na šipi (pač Note namesto navigacije)?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Dension upravljaš preko original radija oz. komand na volanu. Kako je z xcarlinkom ne vem, ampak mislim, da je isti šmorn, ker emulira delovanje cd changerja. Predvidevam, da te to moti.

Vse neoriginal je pa pač nagravžno, vključno z navigacijo na šipi. Ampak važno je, da tebe ne moti. Jaz se pa s tvojim avtom itak ne vozim
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi telefon lahko upravljaš z volanskimi komandami, če € niso ovira;)
Tudi to je bila ideja in želja, samo se je žal pri financah zataknlo.

za cenejšo verzijo pa obstaja bluetooth daljinečk za na volan. sicer je izgled back to 90s, da pa se;)

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
No bluetooth z a2dp profilom je kar vredu varianta. Če nimaš tovarniškega pač vgradiš parrota mki9000 + uniko za volanske kontrole in ohraniš stock izgled. Tud če uporabljaš tisti daljinček se ga da lepo skrit. Vsekakor pa lepše kot telefon naliman na šipo
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Vse na linku piše in je poslikano;)
Pokrov je iz poliestra, pa carbona folija je preko. Sej rad bi pobarval, da bo vse enako zgledalo.