USB ključ za zagon računalnika

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Da mi mali ne visi cele dneve na računalniku, bi rad nastsavil, da se logira v windowse LE z usb ključem. Se to ta nastaviti v Windowsih?

Hvala za nasvete!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.335
5.649
113
Na kišto mu namesto Windowsov naloži Linux...

Šolske zadeve bodo pokrite.....za igre bo moral pa že kaj obvladat da jih bo igral (če jih bo).

Če so igre problem! Zmenkarije bodo še vedno lavfale bp

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
In mladenič se ne more podučiti tudi Linux-a, ali ne?
In ne obstajajo programi kot so Lazesoft, itd. za vstop v sisteme windows ali linux.
Pa tudi za image usb diskov/ključkov.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Edino kar velja in deluje kot najboljša ključavnica je pogovor in fantovo zavedanje kaj je prav in kaj narobe.
Mimogrede, podobna stvar na katero sem ponosen ta, da sem obema otrokoma uspel razložiti zakaj je potrebno prečkati cesto čez prehod za pešce.
Avtomobilski pleh je trdnjejši kot tvoja glava!

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.403
6.994
113
Šolske zadeve bodo pokrite.....za igre bo moral pa že kaj obvladat da jih bo igral (če jih bo).

Steam je na večini Linux distrotov. Samo kako vklopiti proton mora poyutubat. OP nastavi geslo in ga povej malemu. Če zajebe, spremeniš gesla.

Sicer sedaj so moderni časi. Ko smo mi kaj zajebali si prvo bil nadrt (če si imel srečo) ali jih fasal (če si konkretno zajebal). Pa ti na kraj pameti ni padlo, da bi šel igre igrat na računalnik.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Ne smeš biti preveč naiven, danes se da vse skopirati sploh če imaš dovolj časa. In tega bo fant imel, ko bo smel uporabljati računalnik. Vsak dan malo. Morda te je zmedla beseda kopirati, uporabil sem jo avtomatsko, mislil pa sem na izdelavo slike, kopije ključa in potem zapis na drug ključ. Tudi tale na sliki predstavlja največjo varnost do takrat ko je varno spravljen v tvojem žepu in ga uporabljaš na točno določen način. Kaj bi se pa zgodilo, ko bi ga za neomejen čas dobil v roke .......

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
309
7
18
Saj že ima MS orodje za to - uporabi Microsoft Family Safety, če želiš, podaš časovne omejitve, omejitve vsebine...
Po določenem času se lahko Windows zaklenejo, potem imaš ti (kot starš) možnost prek telefona ali računalnika zadeve podaljšat, odklenit...

• Všeč mi je
Reactions: damo