USB ključ z geslom

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Kateri USB ključek predlagate, da ima gor že zaščito z geslom?

HVALA

To ne obstaja, oziroma če bo kdo rekel, da obstaja - je to navadna marketinška fora. (razen, če se geslo vnaša preko HW tipkovnice na samem ključku)

Kupi najbolj navaden ključek in ga zakodiraj s TrueCryptom. Vse ostalo je vsaj po mojem brezveze.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda, tudi to je nateg.

Ko so podatki enkrat kriptirani, je popolnoma vseeno, če je ključ sposoben jih pobrisat ob nepravilnem vnosu gesla (tale Kingston) ali ne (navaden ključ s software-sko enkripcijo). 256bitnega AES ključa ne bo razbil nihče v relevantnem času.

Dat 500 EUR za 32 GB USB disk, je pa še posebej kvaliteten nateg.
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Dandanes že obstajajo ključi, ki jih ne razbiješ v eni uri, samo zakaj komplicirat, če je TrueCrypt tu, dela, zastonj, preverjen...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
to kriptiranje z geslom je brezveze,pride v poštev pri velikosti podatkov nekaj mb,ko pa sem želel zaščititi nekaj gb,pa je trajalo celo večnost

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
to kriptiranje z geslom je brezveze,pride v poštev pri velikosti podatkov nekaj mb,ko pa sem želel zaščititi nekaj gb,pa je trajalo celo večnost

lp

To verjetno misliš na začetno polnenje particije z random podatki, ki res traja kar nekaj časa (seveda je odvisno od velikosti).
Potem pa je zadeva normalno hitra...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Začetno polnjenje particije lahko tudi preskočiš. Potem formatiranje traja par sekund. Pogoji, da lahko izbereš quick format:

- disk je prazen
- na disku ni bilo nič pomembnega
- podatek o temu, kako poln je disk, zate ni pomembno, da ni kriptiran