USB hub

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Na USB hub brez dodatnega napajanja sem hotel priklopiti prezžično tipkovnico z miško in printer. Ker pa ima hub kratek kabel sem dokupil še podaljšek.
Seveda pa zadeva ne deluje. Sprejemnik od tipkovnice se samo prižge in nato ugasne. Pomeni to, da bi moral kupiti hub z lastnim napajanjem?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Looks that way...

Zakaj ne priklopiš sprejemnika direktno na računalnik, ostalo pa na hub?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pravzaprav sem hotel tiskalnik in tipkovnico priklopit prek huba zato ker velikokrat doma uporabljam služben prenosnik in se mi ne ljubi priklapljat en kup zadev iz domačega računalnika na prenosnika. Pač bi preklopil en USB in bi vse delalo.

Kakšna ideja kje najti kak poceni USB hub z napajanjem? Neke blazne hitrosti tudi ne rabim ker bo gor v večini primerov tipkovnica in printer. Za prenos podatkov so pa ostalu USB porti na razpolago.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz sem svojega kupil v Big Bangu. Verjetno bo vsak čisto ok... Toliko, da spravi tistih 500mA iz sebe...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Na USB hub brez dodatnega napajanja sem hotel priklopiti prezžično tipkovnico z miško in printer. Ker pa ima hub kratek kabel sem dokupil še podaljšek.
Seveda pa zadeva ne deluje. Sprejemnik od tipkovnice se samo prižge in nato ugasne. Pomeni to, da bi moral kupiti hub z lastnim napajanjem?
Kakšen podaljšek ? Kam si ga priklopil ?
Ima tipkovnica/miška lastno napajanje (oni kos, ki gre v USB) ?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Podaljšek sem priklopil med hub in računalnik. Tipkovinca/miš pa se napajata preko USBja in nimata dodatnega napajanja.
Sem se pa malo poigral in zadeva ni delovala zaradi podaljška. Zgleda preveč pade napedost, da bi napajal tipkovnico. Brez dela pa kot šus. Malo sem moral pospraviti po mizi, ene par zadev prestaviti in zadevo povezal.

Vseeno hvala za pomoč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaki podlajšek pa je ? Navaden Kabel ? Aktivni ?
Kolk so dolžine kablov ? (je omejitev, kar ne ve vsak)

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Podaljšek je navaden kabel. Sem pa kasneje našel na netu, da je omejitev v dolžini kabla. No sej sedaj je že urejeno. Če bom pa rabil bom šel pa aktivnega iskat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jap.
Pet metrov.

Pa preveč spojev (konektorjev) vmes tudi ne pomaga.