URGENTNO! Sesuta particija... kaj sedaj?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.404
385
83
Ljubljana
par dni nazaj so se mi sesuli vindowsi in se niso več zagnali. največja možnost kak virus, ki ga avast ni zaznal, najbrž šibki firefox.... Ampak to ni pomembno.... Nisem mgel niti ponovno namestiti vindovsow. nasrečo imam dva diska zato se tistega fizično odklopil, na katerem so bili windowsi in brez problema instaliral ponovno windowse. ko je sisitem spet stabilno delal, sem priklopil stari disk, in me je čakalo presenečenje. Particija, kjer so bili prej windowsi je bila spremenjena, iz ntfs šel v RAW, windowsi ga sploh ne zaznajo, edino active @ prticion recovery zazna file in disk. Druga particija deluje brezhibno. Vse je na sliki.

Vprašanje je: kako rešiti pomembne podatke na tem disku ? Vsak Predlog je ZELO ZELO DOBRODoŠEL!

HVALA!

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.404
385
83
Ljubljana
ne morm dostopit do njih...
Vidim jih, ne morm jih pa prekopirat na drug disk in tega sformatirat da bi normalno delal...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Kaj ti javi Recover (spodaj) pri branju diska....
napaka? velikost datoteke?...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
pokazi datoteko, klik Recover (za lokacijo izberi drug fizicicen disk) in prilepi screenshot spodnjega dela...

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.404
385
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
pokazi datoteko, klik Recover (za lokacijo izberi drug fizicicen disk) in prilepi screenshot spodnjega dela...
Recover mi ne dela pod nobenim diskom, glih v tem je fora....
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kot sem že prej napisal: Bilokeri LinuCD not in kopiraj.
(ne stane te nič)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
757
113
www.jernej.org
Dobi si še kak drug recovery program (npr. www.recovermyfiles.com) in probaj tako rešiti podatke.... sicer pa vidiš, da ti tudi partition recovery javlja, da je particija v "Bad" oz. "Very Bad" stanju.. ni nujno, da boš sploh kaj uporabnega dobil ven..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
757
113
www.jernej.org
Tako pač je... če "vidiš" datoteke, še ne pomeni, da so še uporabne. To samo pomeni, da je indeks datotečnega sistema še v delujočem stanju (pač to, da ti pove, kje imaš kaj). Če so pa tisti sektorji, kamor indeks kaže še veljavni, je pa druga stvar. Nekaj boš že še ven dobil... ampak vprašanje koliko in kaj.