Urejevalnik besedila, ki prebavlja 300 MB txt fajl

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A obstaja? EditPlus (najnovejši) se ustavi nekje pri 170 MB datotekah, jaz bi pa rabil kaj precej bolj zmogljivega, vsaj za 300 MB datoteke, če pa bi se dalo, tja nekje do enega gigabajta. Ja, takle mamo.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, kot vidim iz testnega fajla (filmska datoteka), zmore ravno do 300 MB, kar zadostuje za začetek. Bom jutri probal na šihtu na tekstni datoteki, vrstic v datoteki je namreč preko 10 milijonov, kar najbrž tudi naredi nek vpliv na RAM. Datoteko, veliko 350 MB, pa ta program ne požre več. Tako da se priporočam še za kakšne predloge tja do enega gigabajta.

Edit: zgleda, da je EmEditor tista prava reč, omejitve praktično nima.
zmaga.gif

Najlepša ti dala.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem vse tukaj v tej temi naštete probal, pri 350 MB veliki datoteki so se vsi ustavili z "Out of memory" razen EmEditor, ki datoteke sproti med scrollanjem nalaga direktno z diska.

No, pa UltraEdita tudi nisem probal, ampak našel sem svoje.

Nazadnje urejeno:

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
ko smo že pri urejevalnikih, bi ukradel temo in nekaj vprašal:
kateri od txt urejevalnikov ima možnost enostavne nastavitve označevanja besedila (highlight)? imam fajle iz enega inštrumenta in bi rad določene nize znakov obarval da so bolj vidni
lp

Nazadnje urejeno:

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
UltraEdit ima možnost highlitsov, lahko si sestaviš tudi čisto svojo datoteko, kjer navedeš ključne besede in mu jo podtakneš, nato dobiš izpis z obarvanimi besedami.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tole ni ravno editor, je samo pregledovalnik. Velikanske fajle je znal brati že Norton Commander.
grims-1.gif

No, saj je rešeno. EmEditor uporabljam za sestavljanje fajla iz datotek velikih po par deset megabajtov (ker edini zmore brez težav požirati velike copy-paste bloke), Ultraedit pa uporabljam za urejanje (ker edini zmore dokaj normalno hitro brisati bloke teksta).