Urejenost Android namizja

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Najbolj na živce mi gre, ko frend/frendica potegne ven super duper Android telefon, da nekaj zrihtam, telefon pa tako neurejen, da najprej rabiš pol ure, da se znajdeš kje in na katerem namizju ima katero ikono. Pametni telefon je kot računalnik, organizirano in urejeno mora bit vse, da imaš na dosegu vse kar rabiš. Prilagam svojega. Kako imate pa vi urejena svoja namizja in ali vam to sploh kaj pomeni?

screenshot2016-12-16-18-.png

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Če tebi odgovarja super ampak meni je tvoj zaslon grozen. Saj je urejen in vse samo za moj okus ven buta vse preveč nepotrebnih informacij (widgeti) in tudi ikon je mnogo preveč. Jaz sem zagovornik minimalistično urejenega namizja, par ikonc redno uporabljenih appov, koledar in to je to. Vse ostalo je itak dotik, dva stran. Rajši gledam zanimivo ozadje kot pa trop meni butastih widgetov in ikon.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
a je kaka aplikacija da ko zrihtaš vse ikone gor zakleneš
ker js sem parkrat rihtal mami pa punci itd... pa pol vse zjebejo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Glavni zaslon

Swipe left

Swpie right

To je to, ikone v app folderju pa so razvrščene glede na število uporabljenosti...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Tudi sam sem bil pristaš minimalističnih namizij na mobilniku z lepim ozadjem. Kasneje pa sem raje na en zaslon nametal kar uporabljam po abecedi (enako delam na ios ali na androidu in mi deluje). Podobno kot 3d touch na ios ima tudi android sedaj quick actions in lahko precej stvari hitreje narediš. Če se kaj ne da iz ikone / folderja na namizju pa google assistant pomaga odpret / vklopit z govorom. Je pa res, da ima vsak svoje namizje naštimano za lastne potrebe in zmeraj najdemo stvari, ki nas pri druhih motijo (včasih pa dobimo kako idejo / navdih za posodobitev svojega..)
wink-1.gif

2521174-Screenshot_20161217-104228.png

Priponke

• 2521174-Screenshot_20161217-104228.png
    2521174-Screenshot_20161217-104228.png
    203,5 KB · Ogledi: 175
Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
jst imam svetovne čase...

newyork
sanfrancisco
sydney

bližnjica do slovarja

bližnjica
heremaps
googlemaps
igo

bližnjica calendar

in sticky listek kot v windowsih.

Za mail je pa že v spodnji vrstici in to je to.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Tudi sam sem bil pristaš minimalističnih namizij na mobilniku z lepim ozadjem. Kasneje pa sem raje na en zaslon nametal kar uporabljam po abecedi (enako delam na ios ali na androidu in mi deluje). Podobno kot 3d touch na ios ima tudi android sedaj quick actions in lahko precej stvari hitreje narediš. Če se kaj ne da iz ikone / folderja na namizju pa google assistant pomaga odpret / vklopit z govorom. Je pa res, da ima vsak svoje namizje naštimano za lastne potrebe in zmeraj najdemo stvari, ki nas pri druhih motijo (včasih pa dobimo kako idejo / navdih za posodobitev svojega..)
wink-1.gif

To imaš Pixla? Sklepam po spodnjih gumbih in launcherju...

Je OK telefon?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Žal mi je Pixel predraga zadeva, za nekaj v kar nisem ravno prepričan, da bo dobro.. (pa še garancija bi bila v tujini), zato sem raje našel čim cenejšo opcijo za test (sicer imam raje iOS). Na bolhi našel enega razf00kanega Nexusa 5 za 30€ (skompletiral z deli, ki sem jih še nekaj imel doma) in naložil rom, ki ima praktično vse pixel zadeve (fake nexus ali še boljše dark rom, v obeh primerih z dodanim asistentom).

Že na tako zastarelem hwju zadeva dela odlično. Daleč najbolj dovršen izgled android UI do danes (za moj okus), seveda pa mora na pixlu še toliko bolj leteti / izlgedati zaradi novejše opreme.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
GSMobil, kateri app imas to, kjer ti una ikonca za glasnost kaze budilko, noto, slusalko in telefon, tam, nad Luno je postavljen?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
a je kaka aplikacija da ko zrihtaš vse ikone gor zakleneš
ker js sem parkrat rihtal mami pa punci itd... pa pol vse zjebejo.

nova launcher naprimer. če free verzija podpira to, pa ne vem.
nastaviš ikone, narediš backup, ko se zjebe samo restoraš;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hehe, pa ti govoriš o neurejenosti
tongue-1.gif

Sej urejen je, samo je grdo:) Pa to imaš še nek star android?

Ravno zaradi (ne)urejenosti po svoje, sem pristaš androida in nova launcherja.
Prva stran je prazna, samo spodaj 5 ikonc.
trenutno pa živim samo z enim swipom levo, kjer pa je kar zapolnjen. vendar zadeva diha:)

pa v dropdown meni sem si dodal še svoje ikonce z aplikacijo macrodroid.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Fusion: zame je pač to urejeno namizje, jbg... ;P. Drugače pa Android 5.0.2 in Nova launcher
wink-1.gif
.

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
Apex launcher, 9 ikon na home screenu pa dash clock widget. Drugo je vse na potege ali na dotike kar še rabim. Skratka čim bolj prazno.