Ura-osebni trener

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Kupuje se ročna ura-osebni trener, do zdaj se taka zadeva še ni uporabljala, zato ne vemo veliko o tem, uporabnik take ure nam je predlagal garmin forerunner 405 cx
Je to vredu al ni ? Ura se bo kupovala za darilo, ker je taka ura dolgoletna želja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kolk € ste pa pripravljeni dat?

Pri teh zadevah so 3 vodilne firme na svetu, ki masovno proizvajajo take zadeve : Suunto, Polar in Garmin, s tem da so garmini praviloma opremljeni z GPSom ostali pa imajo možnost povezave z GPSom.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
To uro sem imel jaz predkratkim na testu..motilo me je avtonomija akumolatorja, obroč na dotik je v mokrem praktično nauporaben, gps ima odstopanje cca 5 metrovm, kar je presenetljivo, višina točna, gps lovi v gozdu bp edino nagib se je izgubljal, kompas shraniš pot in te potem kompas usmirja, čas polnitve cca 2 uri, en kup časov, prikazov, hitrost, poraba kcal.....top ura...jest sem jo dobu za 150 evrov staro le nekaj tednov in uporabljena samo 2x ...potem sem jo dal naprej....za več lahko zs

Nazadnje urejeno:

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Za darilo se bo zbiralo denar iz več naslovov, tako da 400 € bi se lahko nabralo, na ceneje.si je tudi ceneje, mislim da je 360 €. Pozanimali smo se tudi o Suunto in Polar urah... priporočali so nam Polar, ki naj bi bila konkurenčna te uri ( Garmin) vendar niso znali povedati cene, tako da smo ostali kar na Garminu. Hvala za dosedanje odgovore.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
http://www.ceneje.si/sport/gps-ure-in-merilci/ure-merilci/polar-ura-rs-800cx_-_CX000BA2B9

Ta ura bo boljša, tle se pa tud vse konča, jest sem bil na te ure zelo mahnjen in sem ogromno bral po spletu o teh urah, velik sem uporabljal google prevajalnik, da sem lahko zastopil iz tujih forumov izkušnje.

Polar 800 (treba je bit previden na model in dodatne senzorje, link sem vam dal za uro, ki so namenjene za kolesarje)
ali
garmin 410 (ta je nova, ampak prog.oprema identična 405, ohišje-pas pa mal novejše).

Tale je pomojem za tekače
http://www.ceneje.si/sport/gps-ure-in-merilci/ure-merilci/polar-ura-merilec-rs800cx-run_-_CX0013C1F6

Moje dobronamerni nasvet kupte Polar 800 CX run jest sem kupil od garmina, ker je bila cenejša.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
potem moraš še povedat, zakaj ga bo obdarovanec uporabljal - tek/pecikl/plavanje/pohodi...

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
pohodi, športi z žogo ( predvsem košarka), mogoče tudi včasih kolo.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pri športih z žogo upam, da ure res ne bo uporabljal. Drgač je pa garmin 405 primeren za pohode (krajše, ker baterija zdrži 4 ure), tek in kolo. jst si ga lastim in sem zadovoljen. interni gps zmaga!