Ura casio sea pathfinder problem

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Torej, dobil sem to uro, kateri je bilo treba menjat baterije. Sem zadevo nesel k urarju, pustil tam pol urce, je zamenjal baterije (baje da ima ura 4 baterije???). Ko je bilo konec sem vprašal, če bo ura še vodotesna, kar mi je zatrdil da bo.

No v nedeljo sem bil v Atlantisu, seveda z uro in naslednji dan zjutraj je bila ura mrtva. Ko sem pritisnil gumbe se je sicer prižgala, napisalo je batt ter spet crknilo. Danes zjutraj pa sem opazil, da ura spet lepo deluje. Se pa, če jo imam na roki, na steklu takoj nabere rosa (ene 5minutk). Torej, očitno je notri prišla voda. Ali se da zadevo še kako rešit? Brez večjih stroškov seveda, da ne bodo večjo kot je vrednost ure.

Bi šel nazaj k temu urarju, vendar pa žal nimam več računa
bonk.gif

Gre za tole uro:
991972-spf-40t-7v.jpg

Priponke

• 991972-spf-40t-7v.jpg
    991972-spf-40t-7v.jpg
    37,3 KB · Ogledi: 300

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.961
113
najrajš na babi
Tudi če nimaš računa, pejt tam težit, mora zadevo zrihtat. Zgleda da je prišlo do vdora vode. Ko je zamenjal baterijo verjetno ni zamenjal dihtunge kar je priporočljivo, kar pa pri nekaterih urarjih ni v navadi, zadevo zaprejo in to je to, saj si mislijo, da si boš sam rokce umival, za to bo pa dobro. Da bi pa to naredu na kakšni potaplajški uri in bi mi zarad tega crknla nekje 30 m pod vodo,kjer so časomeri življensko pomembni, bi mu pa jest kr glavo vtrgal.. Drugače poizkusi pri drugem urarju, glede na to da da še nek glas od sebe je potrebno zadevo čimprej odpreti, dobro posušiti, očistiti kontakte baterij in zamenjati baterije. potem bo mogoče delalo, ni pa rečeno. Cena, hja 4 baterije kolker pač so, pa cca 1 ura dela urarja, tako da okol 50 eur lahk kr računaš. Vsekakor pa prejšnjemu urarju na dušo pihaj, sej dnevno ne rihta 100 takih ur da se nebi spomnil. Pa še to, ko bodo uro zapirali bodi zraven, zahtevaj menjavo dihtunge in naj pred tabo opravi test zatesnjenosti na za to namenjeni mašini. 4 baterije so čisto možne. Jest sem na digitalno - analogni imel 1 večjo baterijo za analogni del in 2 manjši za digitalni, tako da je zadeva res mogoča.

Vkolikor pa gre za pooblaščenega Casio serviserja in je ura v garanciji, lahko tudi garancijo uveljavljaš.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Moj urar pravi, da 15 minut nimaš kaj počet s tako uro. Ima pa res 4 baterije.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Torej, voda jo je res zalila. Ena izmed baterij se je razlila, tako da je ura precej korozirana na tisti strani. Posledično je verjetno crknu barometer, ostalo zaenkrat deluje. Spucat je no go, tako da sem baterijo vzel stran, spucal po grobem in zapru nazaj. Ura bo slej ko prej šla pa-pa.

Očitno je baba dihtungo priprla s pokrovčkom, ker je bila na tistem koncu malo stisnjena.....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.796
113
kod Džej-Zija
To so naredili tudi meni, na uri Seiko. Pri menjavi baterije so priprli tesnilo in vlaga (pot) je vdrla v uro. Popravilo me je stalo 50€.
jezen.gif
Tebi pa res vprašanje, če se tole splača popravljati.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ure se pač ne da v rokam nekim kvazi urajem po shoping centrih.