Ura brez gumbov

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Do zdaj se mi je izkazalo, da so gumbi na uri ena od šibkih točk glede tesnenja. Pa sem malo kontal, da bi pri urah brez komplikacij popolnoma lahko shajali brez. Npr. s kakšnim seiko ali citizen načinom pogona, nastavljanje pa preko radijskega oddajnika. Takšna ura bi bila lahko popolnoma zatesnjena in brez potrebe po odpiranju.
Ali obstaja kaj takega?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj pa v državah, ki niso pokrite z oddajniki?
Nisem prepričan, ampak a se oddaja tudi datum (kako potem tega spreminjat?)
Ure z naprednimi funkcijami (štoparica, alarm) potem odpadejo...

Sicer pa ni slaba ideja in ob neki všečni obliki (ala Citizenovi eko-drive-i) bi z veseljem imel tako uro. Dosti bolj brez skrbi pod tuš in v vodo. Pa tudi sicer je fino ure s kovinskimi ohišji vsake toliko časa oprati.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Če ni signala, ura normalno deluje naprej kot vsaka kvarčna ura. Pomoje ni noben problem v elektroniko vključiti večni koledar. Nastavitev časovnega pasu pa bi mogoče lahko nastavljal urar ali prodajalec s kakšnim "daljincem" skozi šipo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
največji problem niti ni v gumbih pač pa v kroni tako, da če ze rabis nekaj na kazalce potem so toplo vodo ze odkrili pred tabo
grin1.gif

2397956903_f497fa2efe.jpg

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem rekel... tako uro bi takoj imel.

Tole z daljincem se sliši še najbolj enostavno. En preprost IR sprejemnik za šipco in to je to. Pravzaprav bi lahko daljinca dobil kar zraven ure...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Pravzaprav sem res imel v mislih krono. Res pa je tudi, da so bile te ure nižjega cenovnega razreda.

Junghans že ima na pogled nekaj takega, vendar ima skrita dva gumba. Pa še slabše dihta.